Érkezik a nagy zuhé - megszólalt az OMSZ

A következő két napban magassági teknő alakítja időjárásunkat, emiatt nedves levegő érkezik hazánk fölé. Két hullámban kell csapadékra készülni, a nagyobb mennyiség szerda éjjel hullhat le - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2019. szeptember 24. kedd, 16:02
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kedden a legtöbb helyen átmenetileg csökken a felhőzet, több-kevesebb napsütés várható.

Éjszaka a Dunántúlt kivéve ismét erősen megnövekszik a felhőzet, és elsősorban az Alföldön elered az eső. Kiemelten a Dél-Dunántúlon hajnalra köd képződhet.

Szerdán erősen felhős vagy borult ég lesz jellemző, csupán nyugaton, délnyugaton süthet ki több órára a nap. Délutánra keleten nagyrészt megszűnik az eső, ugyanakkor nyugaton már előfordulhat kisebb eső, zápor, esetleg zivatar. Az északi szél ma élénk, az Alpokalján néhol erős lesz, később mérsékelt marad a légmozgás.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 14 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet szerdán általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan borult, csapadékos északkeleti tájakon csupán 16, 18 fok valószínű.

Csütörtökön kezdetben erősen felhős lesz az ég, és többfelé várható eső, zápor, majd nyugat felől felszakadozik, csökken a felhőzet, és estefelé már csak keleten lehet csapadék. Az északnyugati szél főleg a Dunántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 10, 15, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16, 22 fok között alakul - írja az OMSZ.

HOZZÁSZÓLÁSOK