Business Talks '24

Üzleti konferencia

Ne maradjon le az év
üzleti konferenciájáról!

Szerezze be
jegyét most.

Most éjjel telihold lesz, ráadásul a Hold a Földhöz legközelebb eső pontján fog járni a pályájának, így az átlagosnál jóval nagyobbnak láthatjuk majd. Ez a "szuperhold".

Emellett teljes holdfogyatkozásra számíthatunk és mivel Föld Holdra vetülő árnyéka pirosas színű lesz, így "vérholdról" is beszélhetünk.

Magyarországon hajnali 5 óra 41 perckor kezdődne a teljes holdfogyatkozás és 6 óra 43 percig tart majd. Ezen belül 6 óra 12 perckor éri el a Hold a Föld árnyékának közepét - írja az OMSZ.

Az előrejelzésük szerint az éjszaka folyamán északnyugat, északkelet felől fokozatosan szakadozik, vékonyodik majd a felhőtakaró, sőt az északi megyékben derült területek is lehetnek. Ugyanakkor pont a középső országrészben ideértve a főváros térségét is, beragadhat az alacsonyszintű-felhőzet, így Budapest környékén előfordulhat, hogy erősen felhős lesz az ég hajnalban.

jó eséllyel a Dunántúl északi felén és középső területein élőknek, továbbá az Északi-középhegység nagyobb részén, illetve az Észak-Alföld bizonyos területein (kb. Gyöngyöstől Egertől Szolnokig) lesz nagyobb területen látható a holdfogyatkozás. A budapestiek és az agglomerációban élők pedig inkább a szerencséjükben bízhatnak.