Szerdán a hőség miatt adott ki figyelmeztetést az OMSZ. Budapesten, Pest, Bács-Kiskun, Békés, Csongrád, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok és Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében van érvényben elsőfokú figyelmeztetés. A napi középhőmérséklet 25 Celsius-fok felett alakulhat.

Alapvetően napos idő várható gomolyfelhőkkel, amelyekből főként a Duna vonalától keletre, valamint estefelé az Alpokalja térségében alakul ki helyenként zápor, esetleg zivatar. Az északi szél többfelé megerősödik, a Bodrogközben, valamint zivatarok környezetében viharos széllökések is lehetnek. A legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 32 fok között várható. Késő estére 20 és 25 fok közé hűl le a levegő

Csütörtökön is többfelé várható hőség. A sok napsütés mellett szórványosan valószínű zápor, zivatar. A légmozgás élénk, zivatarban viharos lehet. A legalacsonyabb hőmérséklet 15-20, a legmagasabb hőmérséklet 27-32 fok között alakul.

Pénteken a napsütés mellett erőteljes gomolyfelhő-képződés várható, összességében több helyen záporral, zivatarral. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 15 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 27 és 33 fok között alakul.

Az OMSZ több megyére figyelmeztetést adott ki. Intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 25-30 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

Szombaton a változó mennyiségű és vastagságú felhőzet mellett több órára kisüt a nap, több helyen számíthatunk záporra, zivatarra. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás, de zivatarban viharos széllökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 17 és 22, a legmagasabb nappali hőmérséklet 26 és 32 fok között várható.

Ezt már olvasta? A légkörben is látszik az ember okozta katasztrófa.

A kép forrása: Pixabay.