Péntekre virradó éjszaka általában derült vagy kissé felhős lesz az ég, a nyugati tájakon lehet több felhő az égen. Ennek egy része vékony, magasszintű felhő lesz, de az Alpokalján vastagabb is lehet a felhőzet. Késő estig északkeleten és az Alpokalján még előfordulhat egy-egy zápor, esetleg zivatar. Az északira forduló szél a Dunántúlon időnként megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal.

Pénteken a sok napsütés mellett gomolyfelhőkre és kevés fátyolfelhőre számíthatunk. A délutáni, esti órákban elszórt jelleggel kialakulhatnak helyi záporok, zivatarok, nagyobb eséllyel az Alföldön, az északi hegyekben és északnyugaton. Az északkeleti szél csak néhol élénkülhet meg, de zivatar környezetében erős vagy viharos lökések is lehetnek. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 16 és 21 fok között alakul, de a szélvédett völgyekben ennél kissé hidegebb, a városokban, magasabb helyeken és a Balaton partján kissé melegebb lesz a hajnal. A legmagasabb nappali hőmérséklet 28 és 35 fok között várható, az Alpokalján van esély 30 fok alatti értékekre - írják.

Szombaton napos időre számíthatunk többnyire kevés fátyol- és gomolyfelhővel. Néhol fordulhat elő zápor, zivatar. A keleti, északkeleti szél néhol megélénkül, zivatar környezetében viharos széllökés is lehet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 21, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között várható.

Vasárnap nagyrészt derült vagy gyengén felhős időre számíthatunk. Csapadék nem valószínű. A délkeleti, déli szél többfelé élénk lesz. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 14 és 20, a legmagasabb nappali hőmérséklet 29 és 34 fok között valószínű.