Akkora vihar tart Japán felé, hogy a Forma-1-et is veszélyezteti

A Kong-Rey névre keresztelt tájfun jelenleg a Kelet-kínai-tenger felett örvénylik és a hétvégén várhatóan eléri Dél-Korea és Japán térségét - írha Facebook-oldalán az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).
Szász Péter, 2018. október 4. csütörtök, 16:52
Fotó: Pixabay

A Csendes-óceán felől érkező tájfun már valamelyest ugyan gyengült csütörtökön (az eddigi 5-ös kategória helyett 1-es kategóriájúra), de ettől függetlenül nagy esőket és károkozó szelet sajnos több helyen is okozhat további útja során.

A legvalószínűbb forgatókönyvek szerint a tájfun észak felé halad tovább, a központjának a pályája valahol Dél-Korea és Japán között lehet. A legveszélyesebb nap valószínűleg a szombati lesz, majd vasárnap északkelet felé kanyarodva folytatja útját, de akkor várhatóan tovább gyengül.

A hétvégi Forma-1-es nagydíjat is jelentősen befolyásolhatja a tájfun útja. A jelenlegi kilátások alapján a hétvége eseményeit valószínűleg megrendezik Japánban, Suzukában, de pénteken és szombaton is kérdéses lehet, hogy az esős idő mennyire szól közbe az események alakulásába.

Vasárnap (a futam napján) már várhatóan kellően távol lesz a tájfun központja a térségtől.

A kép forrása: Pixabay.

HOZZÁSZÓLÁSOK