A OMSZ jános-hegyi állomásán 120 km/h-s széllökést mértek. A korábbi budapesti napi szélrekord 73 km/h volt, amit 2017-ben szintén a jános-hegyi műszer regisztrált.

Szerda délután északkelet felől csökken a felhőzet, kisüt a nap, az összefüggő csapadékzóna délnyugat felé haladva késő délutánra elhagyja az országot. Emellett felhőátvonulásokra lehet számítani, melyekből néhol futó zápor kialakulhat. Éjjel kezdetben túlnyomóan derült idő várható, majd éjfél után nyugat felől ismét megnövekszik, megvastagszik a felhőzet, és holnap jellemzően erősen felhős vagy borult lesz az ég, több helyen gyenge esővel, záporral.

Délutántól fokozatosan mérséklődik az északnyugati szél, de egy-egy viharos széllökés egészen az esti órákig még előfordulhat. Csütörtökön napközben főként az ország északi felén megerősödik a nyugati, délnyugati szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 1 és 6 fok között alakul, de a Nyugat-Dunántúlon ennél enyhébb lehet a hajnal, míg az Északi-középhegység és a Tiszántúl fagyzugos helyein fagypont alá is hűlhet a levegő. A legmagasabb nappali hőmérséklet csütörtökön a Dunától keletre 9 és 14, a Dunántúlon 14 és 18 fok között várható.

A kép forrása: Pixabay.