Vasárnap estig átmenetileg nagy területen felszakadozik, csökken a felhőzet, és keleten, északkeleten is megszűnik a gyenge csapadék. Késő délutántól északnyugat felől ismét beborul az ég, és egyre több helyen elered az eső. A délnyugati, nyugati szelet napközben többfelé élénk, néhol erős lökések kísérik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 1 és 9 fok között alakul, északkeletről délnyugat felé haladva lesz egyre enyhébb az idő. Késő estére 0 és +5 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőre virradó éjszaka kezdetben borult lesz az ég, és sokfelé várható eső, helyenként havas eső, északkeleten hó is, majd az éjszaka második felében nyugat felől jelentősen csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. A nyugatias szelet többfelé kísérik erős, helyenként viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul - írja az OMSZ.

Hétfőn a reggeli, délelőtti órákban keleten is csökken a felhőzet és megszűnik a csapadék. Napközben a felhőátvonulások mellett több-kevesebb napsütésre számíthatunk. Helyenként zápor, északkeleten, estétől pedig már másutt hózápor is lehet. Az északnyugati szelet nagy területen kísérik erős, több helyen viharos lökések. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 2 és 9 fok között valószínű, északkeleten számíthatunk az alacsonyabb értékekre.

Kedden napközben felhőátvonulások várhatók több-kevesebb napsütéssel, majd estétől északnyugat felől felhősödés kezdődik. Elszórtan számíthatunk hózáporokra. Nagy területen lesz viharos az északnyugati szél. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában +1 és -8 között alakul, a szélvédettebb helyeken lesz a hidegebb. A legmagasabb nappali hőmérséklet -2 és +5 fok között várható, északkeleten az alacsonyabb értékekkel.

Kép: Országos Meteorológiai Szolgálat

Az OMSZ hétfőre és keddre is elsőfokú figyelmeztetést adott ki a 70 kilométer per órát meghaladó széllökések miatt. Ezen kívül Csongrád és Békés megyében ónos esővel is számolni kell.