A légköri képződmény hátoldalán majd keddre virradó éjszaka,  illetve kedden napközben érkezik a hideg levegő, és vált át a gyengülő csapadék hóra.

Általában borult lesz az ég, vasárnap kora délutánig lehet keleten szakadozott, vékonyabb a felhőzet. Délnyugat felől egyre nagyobb területen várható csapadék, éjszakától országszerte tartós, kiadós esőre kell számítani.

Hétfő estétől délen gyengül, szűnik a csapadék. Az északkeleti szél éjszaka többfelé megélénkül, hajnaltól az ország északi felén több helyen megerősödik. A legalacsonyabb éjszaka hőmérséklet 4 és 8 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 6 és 11 fok között várható.

Kedden túlnyomóan borult lesz az ég. Az esőt észak felől egyre nagyobb területen havas eső, havazás váltja fel, de keleten, délkeleten nem várható halmazállapot-váltás. Az északi szél többfelé megerősödik, a Nyugat-Dunántúlon valamint a Zemplén környékén viharos széllökések is előfordulhatnak. A hőmérséklet hajnalban -1 és +4 fok között alakul, majd délután csökken a hőmérséklet.

Szerdán felszakadozik, csökken a felhőzet, legtovább délkeleten marad felhős az ég. Eleinte főként délen, délkeleten még gyengén havazhat, majd fokozatosan megszűnik a csapadék. Az északkeleti szél a Nyugat-Dunántúlon és északkeleten megerősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és -5, a legmagasabb nappali hőmérséklet -1 és +4 fok között alakul.