Veszélyes időjárási jelenség tűnik fel az ország több pontján

Lassan távolodó, gyengülő mediterrán ciklon alakítja időjárásunkat. Borult, párás idő várható, kezdetben több helyen, szerdán főként a Dunától keletre ismétlődő esővel. A havazásnak a Nyugat-Dunántúlon is egyre kevesebb az esélye. Azonban a nyugati tájakon sokfelé, másutt helyenként köd, sűrű köd képződik.
K. Kiss Gergely, 2018. november 20. kedd, 17:25
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Kedden este borult idő várható, nagyobb eséllyel a Dunától keletre további esővel. Párás lesz a levegő, a Dunántúl nyugati felén több helyen köd is képződik. Éjszaka nagyrészt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul.

Az OMSZ figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas és Zala megyére  a tartós (> 6 óra) sűrű köd (látástávolság pár száz méter) miatt.

Szerdán borult, párás, a Dunántúlon helyenként tartósan ködös idő várható. Elsősorban a Dunától keletre számíthatunk még további esőre. Az északkeleti, keleti szél a Tiszántúlon megélénkül. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +6 fok között alakul. A legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között várható, a Tiszántúlon lesz az enyhébb idő.

A nyugati tájakon sokfelé, másutt helyenként köd, sűrű köd képződik, amely a Nyugat-Dunántúlon szerdán tartósan megmaradhat. Az OMSZ emiatt figyelmeztető előrejelzést adott ki Győr-Moson-Sopron, Vas, Zala és Somogy megyékre.

Csütörtökön túlnyomóan borult lesz az ég, és többfelé valószínű eső. Többnyire mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 8 fok között alakul.

Pénteken túlnyomóan borult, párás, néhol ködös idő valószínű, csak délután délen vékonyodhat el a felhőzet, helyenként szitálás előfordulhat. A Dunántúlon megélénkül a déli szél, másutt mérsékelt marad a légmozgás. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 0 és +5, a legmagasabb nappali hőmérséklet 3 és 9 fok között alakul.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK