Önnél is csöngethet a számlálóbiztos

Mától jövő vasárnapig lehet kitölteni interneten a mikrocenzus kérdőívét - közölte a Központi Statisztikai Hivatal (KSH).
MTI, 2016. október 1. szombat, 08:32
Fotó: Napi.hu

Mától november 8-ig a magyar lakosság tíz százalékát érintő népesség-összeírásra kerül sor. A felmérés első szakaszában, jövő vasárnapig a mikrocenzus kérdései a mai igényekhez igazodva interneten válaszolhatók meg. A www.mikrocenzus.hu oldalon a kérdőíves felületre a mikrocenzusban részt vevők a felkérő levélben szereplő kódokkal léphetnek be.
A kérdőívet online kitöltők között nyereményeket sorsolnak ki.

Azt, akinek nincs lehetősége online válaszadásra, az október 10. és november 8. közötti második szakaszban számlálóbiztos keresi fel. Az eddigiektől eltérően már a számlálóbiztosok sem papíron, hanem elektronikusan, laptopon vagy tableten rögzítik az adatokat.

A KSH korábbi tájékoztatása szerint népesség-összeírást a tízévenként rendezett népszámlálás félidejében tartják, célja, hogy segítségével felmérjék az elmúlt öt év társadalmi változásait. A mikrocenzussal a KSH adatokat kap a népesség nagyságáról és összetételéről életkor, nem, családi állapot, iskolai végzettség, foglalkoztatottság, nemzetiség és számos más demográfiai mutató alapján, továbbá képet kap a lakásállomány főbb adatairól is.

A mikrocenzus lakás- és személyi kérdőíveinek megválaszolása kötelező, a kiegészítő kérdőívé önkéntes.

HOZZÁSZÓLÁSOK