Orbán megtudta, hogy Karácsony mit szeretne tőle

Az atv.hu megkérdezte Orbán Viktor miniszterelnököt, hogy megkapta-e már Karácsony Gergely levelét, és találkozik-e vele a Karmelita-kolostorban.
K. Kiss Gergely, 2019. október 31. csütörtök, 13:58
Fotó: AFP

A levelet már megkaptam - ezt mondta Orbán Viktor miniszterelnök, akit a Nemzeti Vértanúk emlékműve újraavatásán csípte el a portál. Arra, hogy találkozik-e a főpolgármesterrel a Karmelitában és mikor, a miniszterelnök azt válaszolta: várja a fővárosi közgyűlés első ülését - olvasható a portálon.

A közgyűlés alakuló ülésére jövő kedden kerül sor az MTI tájékoztatása szerint, melyen a Fővárosi Érdekegyeztető Tanács felállításának előkészítéséről és a Római-part területére vonatkozó változtatási tilalomról is dönthetnek Karácsony Gergely főpolgármester javaslatára, valamint öt főpolgármester-helyettest is megválasztanak majd.

Ezt kéri Karácsony

Az újonnan megválasztott ellenzéki főpolgármester első munkanapján kért levélben személyes találkozót Orbán Viktortól. Karácsony Gergely azt kéri majd a miniszterelnöktől, hogy "állítsa le a fővárosi látványberuházásokat, ellenben nyújtson több pénzt a kormány a közösségi közlekedés finanszírozására" - erről két héttel ezelőtt az ATV Heti Naplóban nyilatkozott.

Gulyás és Fürjes egyeztet

Gulyás Gergely kancelláriaminiszter pedig azt mondta a legutóbbi kormányinfón, hogy ő és Fürjes Balázs Budapestért felelős államtitkár egyeztetnek majd a főpolgármesterrel a közfejlesztések tanácsában.

HOZZÁSZÓLÁSOK