Orbán: biztonsági kihívások előtt áll az ország

Menekültek és a migránsáradat lesz 2016 legnagyobb kihívása – mondta Orbán Viktor ma a parlamentben. A kormányfő az oktatás kapcsán annyit mondott, hogy megegyezésre törekszenek a pedagógusokkal.
Napi.hu, 2016. február 15. hétfő, 13:52
Fotó: Napi.hu

A 2015-ös év sikeres volt, 2016 legnagyobb kihívása nem gazdasági, hanem biztonsági jellegű lesz - mondta Orbán Viktor miniszterelnök a parlamenti szezonnyitó beszédében. A kormányfő szerint tavaly elkezdték a védekezést, majd hozzátette, hogy elrendelte az újabb határzár felépítéshez "szükséges kapacitások előállítását".

Ezt megelőzően a már ismert gazdasági adatokat sorolta a miniszterelnök, s megemlítette, hogy tavaly az államháztartás hiánya a GDP két százaléka volt, ami jó eredmény. Ennek ellenére Orbán szerint középtávon meg kell célozni a kiegyensúlyozott "nullás" költségvetést. Az előzetes adatok szerint az államháztartás hiánya a GDP 76 százalékára csökkent. Az adatok igazolják, hogy sikerült az adósrabszolgaságból kivezetni az országot, a magyar reformok működnek - fogalmazott.

A 2016-os költségvetést már fél éve elfogadta a parlament, az első hónap alapján elmondható, hogy tartható a korai költségvetés. Orbán korábban már bejelentette, hogy a 2017-es büdzsét a parlament várhatóan az év első felében elfogadja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Daniel Dakota, 2016.02.15 17:35

@RealMan: A beteges gyűlöletetek tesz titeket teljesne hiteltelenné és kormányképtelenné. Ilyen idiótákra nem lehet bínzi az országot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

RealMan, 2016.02.15 17:32

1989 óta áll biztonsági kihívások előtt, de 2010 óta különösen. Ha Orbán végre eltakarodott Rákosi után a "szovjet " Oroszországba és ott ki is murdál, akkor lesz igazán biztonságban az ország.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html