Orbán megszólalt - óriási füttykoncert kezdődött

Március 15. a cáfolhatatlan bizonyíték, hogy mi voltunk, vagyunk és leszünk, "ez a mi diadalunk" - mondta Orbán Viktor, a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett március 15-i díszünnepségen az MTI tudósítása szerint. A miniszterelnök megszólalásakor a tüntetők hatalmas füttykoncertbe kezdtek.
Szabó Zsuzsanna, 2017. március 15. szerda, 11:37
Fotó: Napi.hu

"Mi itt, a Kárpát-medencében, kultúrák, birodalmak, civilizációk ütközőzónájában a lehető legnagyobb diadallal büszkélkedhetünk. A háborút, a haza megmaradásáért és a nemzet fennmaradásáért vívott háborút végül mindig megnyertük" - fogalmazott a kormányfő.

Szavai szerint "a mi családi szelfink egy győztes nemzetet mutat".

1848 belső mércénkké és erkölcsi iránytűnkké vált, mondta Orbán, aki szerint "a '48-as mérce és iránytű megmondja ma is, ki mennyit ér a haza mérlegén. Ki a hű, a hazafi, az odaadó, ki a bátor".

Megmutatja, mi a nagyság és megmutatja azt is, mi a kisszerűség, az álnokság és az álomgyilkosság, mi az országépítés, és mi az országrombolás. 1848 mércéje meghatározza mindannyiunk személyes helyét a nemzet soraiban. És 1848 meghatározza nemzetünk helyét is a nemzetek soraiban - mondta a kormányfő.

Orbán szerint 1848 nem áll magányos szigetként a magyar történelem folyamában. 1848 kapocsként fogja össze Rákóczi szabadságharcát és 1956 októberét - jelentette ki a miniszterelnök.

Eközben a kordonon túl
Az Index tudósítói szerint a Magyar Nemzeti Múzeumnál rendezett díszünnepségen a színpadhoz közel, ahol Orbán Viktor is felszólalt, még a szimpatizánsok éljenző szavait lehetett hallani, amint a miniszterelnök közeledett a mikrofonhoz. Ettől a pillanattól fogva azonban óriási füttykoncert és dudálás is kezdődött a színpadtól távol, ahol emiatt a miniszterelnök szavait már egyáltalán nem is lehetett hallani. Az Index egyik tudósítója szerint a távolból olyan koncertélményt nyújtottak a tüntetők, mint a vuvuzelások a dél-afrikai focivébén. Annyira hangosak voltak, hogy a tudósítás szerint kizárt, hogy Orbán nem hallotta őket.

Ebben az évben jön a folytatás

2061 évvel ezelőtt ezen a napon egy merénylet rázta meg az ókori Rómát, 1848 tavaszán forradalmak törtek ki, és most is a lázadás állapotában vannak Európa népei.

Az elmúlt évben a nemzetek újra fellázadtak

a brüsszeli bürokraták, a liberális világmédia és a feneketlen bendőjű nemzetközi tőke álszent szövetsége

ellen. Először az angolok, aztán az amerikaiak - mondta, hozzátéve: ebben az évben jön a folytatás.

A kormányfő szerint ma ismét '48-as szelek fújnak Európában, Brüsszelben le kell dobni az álszentség maskaráit, egyenes beszédre és a jövő nyílt megvitatására van szükség.

"Igen (...), lehet még a magyarból valami, ha megértjük a 12 pont velejét, mely így hangzik: Legyen béke, szabadság és egyetértés" - hangoztatta Orbán.

"Igen ám, de mit kezdjünk azokkal, akik nem békét, hanem békétlenséget, nem egyetértést, hanem megosztottságot akarnak? (...) Akiknek egyetlen örömük, mint ma is, ha mások örömét elronthatják. Könnyű lenne tréfát űzni belőlük, mondhatnánk, bolond lukból bolond szél fúj. De ne tegyük, mert az erő, a sokaság kötelez" - mondta.

nekünk nem a pártocskák lökdösődésében, hanem a nemzetépítés horizontján kell helyt állnunk.

Két út közül választhatunk

A magyar nemzet horizontjáról nézve két út közül választhatunk: választhatjuk azt, amely a nemzeti nagyság tágas kapujához, és azt is, amelyik a gyűlölködés lehúzó ingoványába vezet. Az idő igaz, és eldönti, ami nem az - fogalmazott.

Brüsszelt meg kell állítani, és a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani - jelentette ki a miniszterelnök.

"Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít sem a magyar nemzet múltja, sem a magyar jövő. De nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít az európai emberek biztonsága. De nekünk számít. Lehet, hogy Brüsszelnek és a nemzetközi pénztőkének nem számít, hogy megmaradunk-e magyarnak. De nekünk számít" - fogalmazott a kormányfő.

Orbán szerint ez a mostani európai lázadás tétje. Függetlenségünk és nemzeti önállóságunk védelmében az előttünk álló csatákat bátran meg kell vívnunk, Brüsszelt meg kell állítanunk, határainkat meg kell védenünk, a betelepítést meg kell akadályozni, a külföldi pénzből kitartott hálózatot átláthatóvá kell tenni, az adók, a bérek és a rezsi szabályozásának jogát itthon kell tartani.

Ebben csak magunkra számíthatunk, ezért a kormányzati felelősséget továbbra is a nemzeti erők kezében kell tartani - jelentette ki Orbán.

A magyarok a boldog élethez csak úgy juthatnak el, ha a szabadság és a függetlenség útját követik. "Nekünk szabadság és függetlenség nélkül nem igazi otthon a haza. És a mi magyar fajtánk nem lehet boldog olyan hazában, ami nem az otthonunk" - fogalmazott.

"Saját lábunkon állunk"

A végre valahára megteremtett egységet nekünk kell működtetni, és minden nap tovább- és újraépíteni - fogalmazott a miniszterelnök.

Saját lábunkon állunk, a saját kenyerünket esszük, nem vagyunk szolgái se magyar, se idegen hatalmasságoknak. Munkát adtunk emberek százezreinek, a családokat megerősítettük (...), és valódi nemzeti egységet teremtettünk

- mondta. Hangsúlyozta azonban, hogy nincs olyan egység, amelynek fenntartásáért ne kellene nap mint nap megdolgozni, nincs olyan eredmény, amely megvédené önmagát. "Nekünk kell azokat megvédenünk" - jelentette ki a kormányfő.

Azt is mondta, hogy soha sincs kész ország, soha semmit nem adnak ingyen, és a versenytársak nem adnak át jószántukból semmit, sem helyet, sem lehetőséget, sem munkát, sem hasznot, sem jólétet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Rodent, 2017.03.17 08:48

@krix: "Ok, de ezzel az erővel én is mondhattam volna."

Ja, vegulis pont olyan elmebeteg vagy mint ok. Viszont az a barom fideszes ezt a nemzetbiztonsagi ulesen mondta, ugyhogy megiscsak van egy kis kulonbseg kettotok kozott. Te max a helyi kocsmaban mondasz ilyeneket.

"Ti viszont nem gondolkodtatok a lövetésen"

Nem hat. Ertelmes ember nem is gondolkodik el azon, hogy eles loszerrel a sajat honfitarsaira tuzeljen, meg akkor sem ha azok epp gyujtogatnak a varosban es kockakovekkel dobaljak a rendoroket. A gumilovedek, konnygaz+vizagyu boven eleg volt ellenuk.

"őket szolgálod most..."

Neked agyadra ment ez a szolgalat.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2017.03.17 08:36

@Rodent:
Ok, de ezzel az erővel én is mondhattam volna.
Ti viszont nem gondolkodtatok a lövetésen, őket szolgálod most...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Rodent, 2017.03.17 03:57

@krix: Na mivan kriximaxi, baj van a memoriaddal, vagy ez csak a szokasos tudatlansagod mar megint?

Ha mar a guglit se tudod hasznalni, segitek:

"Nyitray András - aki ma a Bács-Kiskun Megyei Közgyűlés alelnöke - nagyon kemény és határozott álláspontot képviselt. Azt az utasítást kérte számon a két miniszteren, hogy a rendőrök nem használhattak fegyvert. Nyitray azt firtatta, hogy ez egy külön extra utasítás volt-e az adott helyen, az adott napon. ?Mert egyébként ez egy képtelenség. A szolgálatban lévő rendőr az egyik olyan, aki egyébként, ha az ő életét és testi épségét fenyegető veszéllyel találja magát szemben, minden külön engedély nélkül használhatja a fegyverét", fejtegette Nyitray.

Hozzátette, ?isteni szerencse, hogy ott nem halt meg egy-két rendőr, meg egy-két nem rendőr is, hozzáteszem, mert ott össze-vissza hajigálták a köveket. Ha ez nem elég jog arra, hogy valaki használja a fegyverét, akkor itt nagy baj van"

Ez a csurhe rombolasanak masnapjan hangzott el a nemzetbiztonsagi ulesen. Ezeknek a segget nyalod nyuggerkem, nem art ha tudod, hogy kik is ok valojaban.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

foldnyuzo, 2017.03.16 15:00

@luki44:
Úgy van egyet sem. Te is azt hiszed, hogy a wikipédiaból kölcsönzött okosságod ér valamit.
Egyetlen egyetlen sem, méltóztatnál egyet kiemelni a megnyertekből!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

krix, 2017.03.16 12:55

@V0LE:
Ezt bizonyítani is tudod vagy csak vartyogsz?
Tudod, be lehet tenni egy-két ezt igazoló linket...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html