Orbán szerint hajtóvadászat folyik ellene

Nem engedhetünk teret az anarchiának címmel interjút közölt Orbán Viktor miniszterelnökkel csütörtökön a német Passauer Neue Presse. Többek közt a migrációról, Merkelről, hazánk uniós tagságáról, Putyinról, Trumpról és Horn Gyuláról is beszélt a kormányfő.
MTI, 2016. október 20. csütörtök, 08:21
Fotó: Napi.hu

A kormányfő szerint ha a görögök megvédték volna határukat, most nem lenne migránsválság. Magyarország az uniós külső határ védelmével betartja a nemzetközi és az EU-s jogot. "Abszurd politikai világ", ahol ezt támadják - mondta a magyar miniszterelnök.

Nem kérünk a segítségből, egyedül is megoldjuk

Arra a felvetésre, hogy Angela Merkelhez közeli körök szerint hálával tartozik a kancellárnak, mert sok problémától megkímélte a Magyarországon áthaladó menekültek befogadásával, azt válaszolta, hogy ez nem igaz. Elmondta a kancellárnak, hogy "elfogadjuk a segítséget, de nem kérjük", mert Magyarország egyedül is meg tudja oldani a problémát. Azt is elmondta neki, számíthat arra, hogy Magyarország megvédi határát, és területéről "egyetlenegy migráns sem fog Ausztriába érkezni". Ez csak akkor történhet meg, ha Merkel kéri, és "ez aztán így is lett" - idézte fel Orbán Viktor.

Ha Ausztria és Németország visszautasította volna a menekülteket, rendőri erővel kellett volna menekülttáborba vinni őket, ami "nem lett volna szép látvány", de "nem szabad teret engedni az anarchiának" .

A keresztény és iszlám civilizáció nem illik össze

Az iszlámról elmondta: Magyarország "egészségesen gondolkodik a muszlimokról" és tiszteli az iszlámot, amiért civilizálta "a világ egy nagyon nehéz részét". Másik tapasztalata viszont az, hogy "a kereszténységből származó civilizáció és az iszlámból származó civilizáció nem illik össze", a két világkép eltérése "párhuzamos világokhoz vezet", ami "nem politikai kérdés, hanem az élet realitása". Továbbá a muzulmánok több gyereket vállalnak, mint "mi, európaiak", így ahová sok muzulmán érkezik, ott a világ húsz éven belül teljesen megváltozik, de "a politikusok egyre kevésbé érzik magukat felelősnek azért, hogy mi lesz 15-20 év múlva".

Mi nem vagyunk bevándorlók nemzete, nem is leszünk

Egyes európai országok úgy határoztak, hogy "bevándorló országok lesznek", és ennek "csak a pozitív, szociálromantikus oldalát látják". Úgy tűnik, "Németország is ezt akarja, és mesterségesen megváltoztatja a lakosság összetételét". Azonban "mi nem vagyunk bevándorlók nemzete, nem is leszünk", és "senki nem kényszeríthet bennünket arra, hogy bevándorló országot csináljunk magunkból" - mondta Orbán Viktor.

Az uniós támogatások és a szolidaritás összefüggéseiről kiemelte: ha "valaki nemzeti szinten úgy dönt, hogy migránsokat enged az országába, akkor ennek a következményeit nem lehet más nemzetekre szétosztani", így Berlin sem háríthatja döntései következményeit "brüsszeli kerülő úton" másokra.

Pénzt kapunk az EU-tól, de sok pénzt keresnek rajtunk

Hozzátette, hogy "ha Magyarországnak azt vetik a szemére, hogy csak pénzt fogadunk el az EU-tól, akkor ez sérti az önbecsülésünket, mivel ez csak az érem egyik oldala". Ugyanis az EU régi, gazdag tagállamai "nagyon sok pénzt keresnek Magyarországon és a magyarokon", és a kohéziós alapok támogatásai csak részben ellensúlyozzák, hogy "a többi EU-ország hatalmas tőkéje legázol bennünket".

Magyarország sokat költ határvédelemre, "magyar léptékben legalább annyit, amennyit Németország a menekültekre". Ez "színtiszta európai szolidaritás" - véli a kormányfő.

Az EU helyzetéről úgy vélekedett: Európa "köldöknézést folytat", miközben a világ gyorsan változik; az "atlanti korszak elmúlt" és kezdődik a Csendes-óceán térségének korszaka. Reformra szorulnak a szociális piacgazdaságról szóló elképzelések, ismét erőteljesebben kell a munkára és a versenyképes termékek előállítására építeni, mert "Európának segélyalapú társadalomként nem lesz jövője".

Magyarország EU-tag, de együttműködünk Putyinnal

A miniszterelnök kijelentette: Magyarország EU-tagsága megingathatatlan. Az évszázadok óta három világ, Európa, az oroszok és a muzulmánok közé beszorulva élő Magyarország "nyugati gondolkodású, keresztény ország", ezért természetes helye Európában van, de olyan Európát kíván, amely "nem zárkózik be", hanem élénk nyugati és keleti kapcsolatokat ápol.

Oroszországról elmondta, olyan politikát kell folytatni, amely érdekeltté teszi a nagyhatalmakat Európa sikerében, és ehhez okos, átgondolt együttműködés szükséges Oroszországgal és Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Mint mondta, bízik abban, hogy az így gondolkodó "reformkisebbségből" többség lesz. "Magyarországon nem érezzük úgy, hogy Oroszország fenyegetné a biztonságunkat".

Angela Merkelről szólva kiemelte, hogy a kancellárnak "felbecsülhetetlen érdemei" vannak, nélküle "Európa nem tudott volna jó válaszokat adni" az utóbbi tíz év kihívásaira. Orbán sok sikert kíván a kancellárnak a 2017-es választásokhoz, azzal együtt is, hogy az Európai Néppárthoz Helmut Kohl kancellár idején 'magyar CDU-ként' csatlakozott Fideszt ma már inkább 'magyar CSU-ként' jellemezné.

Horn Gyuláról és a baloldalról is beszélt Orbán

A kormányfő a hétfői müncheni látogatásával kapcsolatos bírálatokról elmondta, '56-ban Bajorország segítette a "legszebb célokért" harcoló magyarokat, amiről illendő megemlékezni, de a baloldal "hajtóvadászatot" folytat, mert az 1998-as választáson "megvertem nagy legendájukat, Horn Gyulát". Európa baloldala "baloldali Magyarországot akart, de nem kapta meg", ezért "engem tesznek felelőssé", és "mindegy, hol bukkanok fel Európában, megpróbálnak botrányt csinálni" - jelentette ki.

Az amerikai elnökválasztásról elmondta: a mostani amerikai külpolitika "kedvezőtlen", mert támogatja a migrációt, ahelyett, hogy arra törekedne, hogy mindenki a hazájában boldoguljon, és "Amerika hisz a demokrácia exportjában", holott "a kultúra határozza meg a politikai struktúrát". Míg Donald Trump ezt nyíltan kimondja, Hillary Clinton védelmezi az eddigi politikát.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

HauserArnold, 2016.10.21 11:23

Szegény trump ellen is hajtóvadászat folyik.

"?For example, here she is tonight in public, pretending not to hate Catholics,? Trump said."

"?Some people think this would be tough for me,? he said, ?but the truth is ? I?m actually a modest person, very modest.
Advertisement

?Many people tell me that modesty is perhaps my best quality, even better than my temperament.?

Szegény, ő is keresztény, igazmondó és még erkölcsös is.

Nem véletlen, hogy Orbán annyira hasonlónak tarja magához ezt a szerény, erkölcsös Trumpot.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.10.21 11:16

@Hajnalka_vagyok:

Az az ezer év nincs is.

Olyan történelmünk van, amely során mindig győztünk, elleneik megfutamodtak és a magyar mindig magyar maradt.

A magyar nyelv is genetikailag tiszta magyar, nincsenek sem török, sem szláv sem német jövevényszavaink.

Karinthy Ferenc dr. aki az ilyen jövevényszavakról írta a doktoriját - és azt el is fogadták ! - meg egy nagy hüje!

S odatehetjük mellé Szűcs Jenőt, aki szintén hüje, amikor a Vázlat ?Európa három történeti régiójáról című munkáját írta. Nem is csoda, hogy 1988-ban meghalt, mert ijen hüjeséggel a mai világban meg nem állná a hejét!

A magyarság mindig európai volt és keresztény. Már Levédiában is!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Kotkodus, 2016.10.21 10:40

@laci_52: ahhoz képest, hogy az 1000 évvel ezelőtti magyarok még közép-ázsiai emberek voltak valami mégis történhetett a bevándorlással, ha a mai magyarság már semmilyen ázsiai jegyet nem hordoz...

persze lehet történelmet hamisítani és hülyeségeket elhinni, de nem értem miért teszed...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

HauserArnold, 2016.10.21 10:30

@Dakota Summer:

Én annyira, de annyira sajnálo szegényt: üldözik.

Ő nem üldöz senkit.

Ő egy jó ember, aki mindenkit szeret és aki sohasem hazudott....
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

luki44, 2016.10.21 08:33

@luki44: UI.
Ami meg a kenyeredet illeti ha tudnad mi van benne nem biztos hogy megenned.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html