Erre készül az Orbán-kormány csütörtökön

Az Országgyűlés ma egyebek mellett a kormány energetikai, szociális és egészségügyi témában benyújtott javaslatairól tárgyal.
Dzindzisz Sztefan, 2018. november 29. csütörtök, 07:25
Fotó: Napi.hu

Az aktuális kéthetes ülés negyedik napja reggel 9 órakor kezdődik, a napirenden hat, kormány által benyújtott indítvány általános vitája szerepel.

Több nemzetközi szerződés kihirdetésének kezdeményezése mellett terítékre kerül az energetikai tárgyú törvények, valamint egyes klímapolitikai és adózási tárgyú törvények módosítása.

Az emberi erőforrások miniszterének indítványára két előterjesztést kezdenek tárgyalni, az első a szociális és gyermekvédelmi jogszabályokon változtatna, míg a második az egészségügyi és egészségbiztosítási tárgyú törvényeket érinti - írja az MTI.

Az ülésnap végén a pénzügyminiszter kezdeményezésére az államháztartási törvény módosításáról is általános vitát tartanak. (Nem sürgős a téli rezsicsökkentés a kormánynak.)

Az Országgyűlés december 3-án, hétfőn - a második héten megszokott módon - kérdésekkel és azonnali kérdésekkel zárja mostani ülését.

HOZZÁSZÓLÁSOK