Országosan egységesítené a kormány a közösségi kerékpárrendszereket

Egységes, nemzeti közösségi kerékpáros keretrendszer létrehozására szolgáló részletes koncepció kidolgozását kéri a kormány.
MTI, 2016. november 18. péntek, 18:04
Fotó: Napi.hu

Egységes, nemzeti közösségi kerékpáros keretrendszer létrehozására szolgáló részletes koncepció kidolgozására kérte a kormány a nemzeti fejlesztési minisztert, valamint a kerékpározásért és az aktív kikapcsolódásért felelős kormánybiztost, illetve arra, hogy tegyenek javaslatot a szükséges intézményrendszeri, fejlesztéspolitikai intézkedésekre és az egységes működést biztosító jogszabályi előírások kialakítására.

A legfrissebb Magyar Közlönyben megjelent kormányhatározat szerint a kormány elkötelezett a közösségi kerékpáros rendszerek fejlesztése és ezek országos átjárhatósága iránt.

Ennek érdekében indokoltnak tartja a közösségi kerékpáros rendszerek fejlesztését Budapesten túl Magyarország nagyvárosaiban és kiemelt turisztikai régióiban. Indokoltnak látja továbbá azt is, hogy az egyes közösségi kerékpáros rendszerek között szolgáltatás, tarifarendszer, élmény szempontjából biztosítva legyen a teljes átjárhatóság, valamint a földrajzilag kapcsolódó rendszerekben a fizikai átjárhatóság.

HOZZÁSZÓLÁSOK