Meddig tart a tavaszias időjárás?

A hosszú hétvége utolsó napján is marad a novemberben szokatlanul meleg időjárás.
Domokos Erika, 2018. november 3. szombat, 18:01
Fotó: Stocksnap

Vasárnap reggelig változóan felhős lesz az ég hazánkban. Éjszaka többfelé párássá válik a levegő, a Dunántúl nyugati felében nagy területen, másutt foltokban képződik köd - írja az Országos Meteorológiai Szolgálat (OMSZ).

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, ugyanakkor a Nyugat-Dunántúlon tartósabban beragadhat a rétegfelhőzet. Csapadék nem várható. A délkeleti szél holnap helyenként megélénkül.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 6 és 12 fok között várható. A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap általában 18 és 23 fok között alakul, de a tartósan felhős Nyugat-Dunántúlon ennél alacsonyabb értékek is lehetnek.

A OMSZ jövő hétfőtől péntekig tartó előrejelzése szerint marad az enyhe, 17-20 fokos nappali hőmérséklet, csütörtöktől néhol gyenge eső is eshet.

Szombaton is rekordok dőltek
Újabb fővárosi és országos melegrekord dőlt meg szombaton - írta az Országos Meteorológiai Szolgálat Facebook-oldalán. Az 1970. november 3-án mért 23,5 Celsius-foknál több településen is melegebb volt. A legmagasabb értéket, 24,4 fokot Sarkadon rögzítették. Budapesten több mint 1 fokkal dőlt meg a napi melegrekord. Mostanáig ezen a napon 1924-ben volt a legmelegebb, akkor 20,5 fok volt. Most viszont 21,6 fokot is mértek a fővárosban. Szombatra virradóra is 1970-es országos és fővárosi legmagasabb minimumhőmérsékleti rekordok dőltek meg. Tatabányán 15,8, míg Budapesten 15,1 fokig hűlt le csupán a levegő - írta az MTI.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK