Észak felől kis mennyiségű vegyes formájú csapadék több alkalommal előfordulhat vasárnap éjfélig, hétfő kora hajnalig az országban.

A Dunántúlon helyenként kisebb mennyiségű ónos eső, fagyott eső kialakulhat már a késő délelőtti óráktól előbb a Dunántúl északkeleti felében, a nap további részében a Dunántúl akár egyéb részein is - közölte az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Jellemzően a Dunától keletre a délelőtti órákban az alacsonyszintű rétegfelhőzetből több helyen ónos szitálás, helyenként hószállingózás fordulhat elő, majd napközben ezeken a területeken is megvastagszik a felhőzet és hószállingózás, kisebb havazás kialakulhat.

A Duna-Tisza közén napközben átmeneti vegyes formájú (a hó mellett fagyott eső) nem zárható ki. Napközben a magasabban fekvő dombvidéki, hegyvidéki területeken továbbra is zúzmarás köd várható, síkvidéken mindenütt (nyugaton is) tovább javulnak a látási viszonyok

Budapesten napközben javulnak ugyan a látási viszonyok, de borult marad az ég, és este jelentéktelen hószállingózás, ónos eső is előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás.

Hétfőn veszélyes időjárási jelenség már nem valószínű, keleten azonban az alacsonyszintű felhőzetből ismételten kialakulhat ónos szitálás.