Pénztárgépcsere: cáfol az MKEH

A Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal (MKEH) nem vonta vissza egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem, a hivatal honlapján folyamatosan megtekinthetők az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek - közölte a hivatal pénteken az MTI-vel.
MTI, 2013. október 18. péntek, 18:29
Fotó: Napi.hu

Az Országos Kereskedelmi Szövetség (OKSZ) pénteki közleményében arra hívta fel a figyelmet, hogy az MKEH jelenlegi kimutatása alapján az engedélyezett 18 pénztárgép közül öt mellett szerepel a forgalomba hozatalt tiltó "nem". Ez azért okoz zavart, mert mind a 18 engedélyezett pénztárgép esetében jogerős a hivatal végzése, tehát eddig okkal lehetett feltételezni, hogy az engedélyezési eljárás lezárult - hangsúlyozza az OKSZ.

Erre reagálva az MKEH kiemelte: nem vonták vissza egyetlen pénztárgép forgalmazási engedélyét sem. A pénztárgépcserével érintett vállalkozások naprakész tájékoztatása érdekében a hivatal honlapján az érvényes forgalmazási engedéllyel rendelkező pénztárgépek folyamatosan megtekinthetők.

Egyes engedélyezett pénztárgéptípusok vonatkozásában ugyanakkor az engedélyezési hivatal hiánypótlási kötelezettséget írt elő a tényleges forgalmazást megelőzően. Ez azt jelenti, hogy amíg az érintett forgalmazók az előírt hiánypótlásnak nem tesznek eleget, engedélyezett pénztárgépük értékesítése és üzembehelyezése nem valósulhat meg.

A pénztárgépcserével érintett kisvállalkozások érdekében - figyelemmel az átállás ütemezésének tartására - az engedélyezési hivatal, a nemzetgazdasági tárca és az állami adóhatóság folyamatosan egyeztet a felmerült kérdések megnyugtató rendezése érdekében. Amint az érintett forgalmazók eleget tesznek hiánypótlási kötelezettségüknek, megkezdhetik az engedélyezett pénztárgépük értékesítését - olvasható a közleményben.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

bogyu, 2013.10.18 20:18

Világos, van forgalomba hozatali engedélye, csak nem értékesíthető. Ez ugye most olyan, mint a nemtandíj tandíj?
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html