Banki vagyonmaradványokra licitálhatnak a magyarok

A Pénzügyi Stabilitási és Felszámoló Nonprofit Kft. (PSF) elárverezi a becsődölt és felszámolás alatti Körmend és Vidéke, az Alba Takarékszövetkezet, továbbá az ÉRB Észak-magyarországi Regionális Bank megmaradt vagyonelemeit - írja a Világgazdaság a február elejéig tartó licitekről.
Szabó Dániel, 2020. január 16. csütörtök, 08:41
Fotó: Shutterstock - Illusztráció.

A bankok, takarékok maradványai között vannak izgalmasabb tételek is. A lap megemlíti például a Körmend és Vidéke után megmaradt eladó nagy­récsei majorságot, amely egy 78 ezer négyzetméteres ingatlanegyüttesból, 17 használt és felújítandó állapotú épületből áll. Ez akár 211,6 millió forintért megszerezhető.

Az ÉRB Bank Zrt. esetében az élő szerződésállománya alapján fennálló követeléseket értékesítik. Mind a 45 követelés vállalati, összértékük 2,313 milliárd forint, amit már 1,05 milliárd forintos licittel megszerezhet valaki.

A három érintett pénzintézet csődje után az Országos Betétbiztosítási Alap (OBA) összesen 69,1 milliárd forint értékű kártalanítást fizetett ki a betéteseknek, ebből tavaly év közepéig 9,4 milliárd forint térült meg.

HOZZÁSZÓLÁSOK