Egész napos családi fesztivál fogadja az idei Európa-napra érkezőket a Szabadság téren, 2019. május 12-én, vasárnap. Az európai béke és egység ünnepére a szervezők ismét változatos családi és gyerekprogramokkal, koncertekkel és EU-kvízzel készülnek. Az ingyenes rendezvényen - melyre idén 12 ezer résztvevőt várnak - minden korosztály megtalálja a neki legmegfelelőbb szórakozást: lesz bábjáték, mesesátor, ugrálóvár, és koncertek.

A hazánk 2004. május 1-jei uniós csatlakozásának emlékére rendezett 15 kilométeres Európa-napi futóversenyre idén 4000 résztvevőt várnak. A Szabadság térről induló - és Budapest emblematikus épületeit érintő útvonalon elhaladó - versenyt váltóban is lehet teljesíteni.

A programok mellett a fesztivál információs standjain a különböző EU-s intézményekről és szervezetekről, azok működéséről, illetve a május 26-án esedékes EP-választásról tájékozódhatnak az érdeklődők.

Az Európa-napi rendezvényeket az Európai Bizottság Magyarországi Képviselete, az Európai Parlament Magyarországi Kapcsolattartó Irodája és a Europe Direct tájékoztató hálózat közösen szervezi. A rendezvény minden programja díjmentes.