Pusztított a hétvégi vihar Magyarországon

Mintegy 2500 káreset történt a vihar vasárnap délutáni kezdete óta Magyarországon - tájékoztatta Hajdu Márton, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság (OKF) szóvivője az MTI-t.
Domokos Erika, 2017. október 30. hétfő, 20:27
Fotó: Pixabay

Még ötszáz helyszínre kell kimenniük a tűzoltóknak, a munkák eltartanak kedd reggelig. Továbbra is főként leszakadt ágakat, kidőlt fákat távolítanak el - közölte Hajdu Márton.

A fennmaradó esetek nagy többsége a Duna-Tisza közén, Pest és Bács-Kiskun megyében található.

A katasztrófavédelem korábbi tájékoztatása szerint országszerte komoly károkat okozott a viharos szél, voltak személyi sérüléssel járó esetek is. Hétfő reggelig országszerte több mint 3700 riasztás érkezett. (Itt a fordulat: már havazik az országban.)

Sok helyen áramkimaradást is okozott a vihar. A Démász hétfő délutáni közleményében azt írta: hetvenezer ügyfélnél sikerült helyreállítani az áramszolgáltatást a vihar után, még csaknem tizenháromezren voltak áram nélkül.

A viharos szél jelentős késéseket okozott több vasútvonalon, főként a hegyeshalmin, a nagykanizsain, a pécsin, a vácin, a szegedin és a kelebiain, de valamennyi vonalon feloldották a korlátozásokat hétfő hajnalra, menetrend szerint közlekednek a vonatok - közölte a Mávinform az MTI-vel.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat vasárnap délelőtt több járásra másod- és harmadfokú riasztást adott ki a 100 kilométer/órás erősségű széllökések miatt. A meteorológiai szolgálat több mérőállomásán mértek 120 kilométer/óránál nagyobb szélerősséget, vasárnap délutáni tájékoztatásuk szerint a Nárciszra keresztelt viharban a legerősebb széllökéseket a Balatonnál regisztrálták: Siófokon 131, Balatonőszödön 126 kilométer/órát mértek.

Képünk illusztráció, forrás: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK