Rabszolgatörvény: a Kúriához fordul a Jobbik

A Kúrián támadja meg a Jobbik a Nemzeti Választási Bizottság (NVB) döntését, amellyel elutasította népszavazási kezdeményezéseiket "a fideszes rabszolgatörvénynek nevezett népnyúzó intézkedésről" - jelentette be szombaton, sajtótájékoztatón Pintér Tamás, a párt országgyűlési képviselője.
K. Kiss Gergely, 2019. január 5. szombat, 13:00
Fotó: Pixabay

A politikus "egészen nevetséges válasznak" nevezte, hogy az NVB nem egyértelmű voltukra hivatkozva utasította el kezdeményezéseiket - idézi az MTI.

Mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek rabszolgaként akarnak-e élni Magyarországon, mi a nem egyértelmű abban, hogy az emberek inkább munkahelyük helyett az otthonukban, családjukkal szeretnék tölteni a szabadidejüket? - tette fel a kérdést az ellenzéki politikus.

Szerinte a kérdéseikre egyértelmű válasz születhetett volna egy referendumon, hozzátéve, "a Nemzeti Választási Bizottság egy Fidesz által irányított szervezet, és a Fidesz fél a nép akaratától".

Azt szeretnék, hogy a magyar munkavállalók döntessenek a sorsukról, a túlóráikról és azok elszámolásáról, ne a Fidesz határozzon ezekről a multinacionális cégek utasítására - fogalmazott Pintér Tamás.

Korábban az NVB az egyértelműség hiányával indokolva nem hitelesítette a rendkívüli munka elrendeléséről és a munkaidőkeret legfeljebb 12 hónapos tartamáról szóló népszavazási kezdeményezéseket, amelyeket a Momentum és a Jobbik politikusai adtak be.

HOZZÁSZÓLÁSOK