Kiderült, mikor lesz az országos sztrják

Március 14-én tartja országos sztrájkját a Magyar Köztisztviselők, Közalkalmazottak és Közszolgálati Dolgozók Szakszervezete (MKKSZ) és a hozzá csatlakozó érdekképviseletek, ha nem sikerül megállapodni követeléseikről a kormánnyal - írja a hvg.hu.
Szász Péter, 2019. január 17. csütörtök, 11:33
Fotó: Getty Images

Boros Péterné, az MKKSZ elnöke szerdán tájékoztatta Orbán Viktor arról, hogy a jogszabályoknak megfelelően előkészítették a munkabeszüntetést, és kérte a miniszterelnököt, hogy jelölje ki azokat, akik tárgyalnak majd az érdekképviseletekkel - olvasható a portálon.

A tárgyalásokon a szakszervezetek az érintett munkavállalók szociális, gazdasági és munkaügyi sérelmeit igyekeznek orvosolni, de a közszolgálat működőképességéért és a humán erőforrás megtartásáért is küzdenek - magyarázta Boros Péterné. A Munka törvénykönyvének (Mt.) rabszolgatörvény néven elhíresült módosítását sem tudják elfogadni.

A legfontosabb probléma a területen a tarthatatlan, követhetetlen, szakmailag értelmezhetetlen bérpolitika és az összekuszált bérrendszer, amelynek rendezésére kidolgozták és előterjesztették a javaslataikat.

HOZZÁSZÓLÁSOK