A mai napon a sajtóban megjelent hamis vád, mely szerint én a tulajdonosa vagy igazgatója lennék egy olyan offshore cégnek, amelynek számláján nagy összegű készpénzt tárolnak, hazugság. Ez nem más mint Simicska Lajos és pártjának a Jobbiknak szervezett lejárató akciója - írja közleményében Szabó Zsolt, a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium államtitkára.

"Büntetőjogi felelősségem tudatában kijelentem, hogy sem nekem, sem feleségemnek, sem hozzátartozóimnak nincs a tulajdonában a hatvani irodaházba bejelentett offshore cég, és abban semmilyen tisztséget nem viselünk. Az ügyben feljelentést teszek mindazok ellen akik a fent leírtakkal vádolnak és minden olyan médium ellen is, amelyek az említett vádakkal illetek" - közölte az MTI-nek küldött levelében.

A Magyar Nemzet arról írt pénteken, hogy egy 2013. június 10-én nyitott belize-i számlán 4,865 millió dollár van. Annak tulajdonosa pedig a Joy World Enterprise Limited, amely ugyanarra a hatvani címre van bejegyezve, mint Szabó Zsolt és feleségének családi cége. Valamint azt állítják, hogy az a hatvani politikus tulajdona.

A fotó forrása: MTI Fotó/Bugány János.