Szivárogtat a kormánylap: máris itt vannak a feldolgozott eredmények

Nagyon nyert a Fidesz az EP-választáson a Magyar Nemzet szerint, hiszen 36 százalékos feldolgozottságnál 55 százalékkal vezetnek. Az MSZP-t még a Momentum is megveri.
Vég Márton, 2019. május 26. vasárnap, 21:15
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A Magyar Nemzet értesülései alapján 36 százalékos feldolgozottságnál 55 százalékkal vezet a Fidesz-KDNP az EP-választáson, ez 14 EP-képviselőt jelentene a kormányzópártoknak. A második a Demokratikus Koalíció, amely 15,6 százalékon áll, és így 4 képviselőt juttathatna az Európai Parlamentbe. Ezen adatok szerint a 7,5 százalékos Jobbik, a szintén ugyanígy álló Momentum, valamint 6,1 százalékával az MSZP-Párbeszéd szövetség is 1-1 képviselőt küldhetne Brüsszelbe.

Vannak arra utaló hírek, hogy a választók megbüntették az LMP-t - mondta Kanász-Nagy Máté, az LMP szóvivője. Bár még várják a végleges eredményeket, de ha tényleg így alakul, annak szerinte mindenképpen lesznek komoly következményei a pártban. Kanász úgy véli, hogy nem az elmúlt hónapok kampánya miatt fordulhattak el a szavazók tőlük, sokkal inkább a 2018-as országgyűlési választások utáni belharcok és káosz miatt.

Gréczy Zsolt, a DK frakciószóvivője szerint Európa népei kiálltak az erős, egységes Európai Unió mellett. Úgy tűnik, Európa szinte valamennyi országában a zöldek, a liberálisok és a konzervatívok értek el komoly sikereket, míg a populisták marginális pártok maradnak, vagy visszaszorulnak.

Lapunk az ügyben megkereste a Nemzeti Választási Iroda sajtóosztályát, ahol azt mondták: nem adtak ki hivatalosan feldolgozottsági adatokat. Az eredményeket a pártokhoz juthattak el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

terabit, 2019.05.26 21:35

Muhahaha... " Az MSZP-t még a Momementum is megveri."

Helyes! Lenne, ha legalább a Momentum nevét le tudnátok írni...
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html