Rétvári: gyakorlatilag megszűnt a Klik tartozása

Már csak 466 millióval tartoznak, ami semmiség a korábbi milliárdos tételekhez képest - idézi a hvg.hu Rétvári Bence államtitkár írásbeli kérdésre adott válaszát.
Napi.hu, 2016. augusztus 24. szerda, 21:37
Fotó: Napi.hu

A Klebelsberg Intézményfenntartó Központ (Klik) tartozása február óta 97 százalékkal csökkent, és "lényegében megszűnt" - közölte Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának parlamenti államtitkára egy írásbeli kérdésre a hvg.hu szerint.

Az államtitkár Kunhalmi Ágnes és Kiss László szocialista képviselőknek adott, az Országgyűlés honlapján közzétett válaszában kifejtette: a Klik tartozásállománya a július 31-i állapot szerint 466 millió forint.

A fennálló tartozásállomány közműszolgáltatókhoz kapcsolódó része mindösszesen 49 millió forint, amely a teljes tartozás csaknem 10 százaléka, és folyamatosan rendezik a számlákat.

A kormány a köznevelés átfogó felülvizsgálatának részeként döntött a Klik ellátási körben felhalmozódott adósságállományának kezeléséről, így a február havi 14 milliárd forintos tartozás "a mai nap gyakorlatilag megszűnt" - közölte Rétvári.

HOZZÁSZÓLÁSOK