Riasztást adott ki szombatra az OMSZ

Az ország keleti részén komoly esőzés várható, több helyen akár 60-70 km/h-s szél lehet.
Csernátony Csaba, 2020. szeptember 26. szombat, 08:43
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A kelet felé vonuló hidegfront környezetében lehetnek zivatarok, amelyekhez lokálisan intenzív csapadék és viharos (60-70 km/h-t meghaladó) széllökések társulhatnak - közölte szombat reggel az Országos Meteorológiai Szolgálat.

Napközben nyugat felől stabilizálódik a légkör, csökken a csapadékhajlam, legtovább az északkeleti határ közelében eshet. Elsősorban a Nyírségben lehet komoly esőzés. Az egyre nagyobb területen északnyugatira forduló szelet a Dunántúlon helyenként viharos lökések (60-70 km/h) kísérhetik.

Vasárnap hajnalban délnyugat felől érdemben csökken a felhőzet, reggel nagy területen derült vagy gyengén felhős lesz az ég. Csapadék csak kevés helyen, elsősorban az északkeleti és a déli határ közelében fordulhat elő gyenge eső, zápor képében. Élénk, az északi megyékben olykor erős nyugatias szél. A szélcsendes délnyugati megyékben köd és rétegfelhőzet is képződhet. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 3 és 11 fok között alakul, nyugaton lesz a hidegebb.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

europeer, 2020.09.26 11:21

Idén végre egyszer már bejön nekik.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html