Röhejes kutatással igazolják a taxis tarifaemelést

A BKIK Ipari tagozata megrendelt egy közvélemény-kutatást a Taxisok Világától. Egészen meglepő, hogy mekkora mintán és hol készítették el a kutatást.
Szabó Dániel, 2018. április 21. szombat, 14:49
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

A BKIK Ipari Tagozata megbízásából végzett közvélemény-kutatás a Taxisok Világa Facebook-oldalán 2018. február 15-től február 18-ig zajlott. Ennek eredménye: 311 véleményből 309 igennel, 2 fő nemmel szavazott a fővárosi tarifa emelésével kapcsolatos kérdésre - áll abban a levélben, amelyet Csoltó Gábornak, a Budapesti Kereskedelmi és Iparkamara új elnökének küldött Berkó Károly, a Taxisok Világa magazin főszerkesztője és most felkerült a Fővárosi Önkormányzat információs szabadság alá eső dokumentumtárába.

Arról, hogy legyen Budapesten taxis tarifaemelés július elsejétől a Fővárosi Közgyűlés jövő szerdai ülésén döntenek. A tervek szerint a jelenlegi 450 forintos alapdíj 700 forintra emelkedhet, a kilométerdíj 20 forinttal, a percenkénti várakozási díj pedig 5 forinttal nőhet.

Az egyeztetéseken a főváros vezetése többször rögzítette, hogy nem kezdeményezi a tarifa emelését, de abban az esetben, ha a taxisok túlnyomó többsége a BKIK-val és FUVOSZ-szal együtt közösen javasolja, és az emelés mértékében is egyetért, azt nem fogja megakadályozni, és a közgyűlés elé terjeszti.

A mérés valószínűleg a taxisok elégedettségét mérte. A Facebook-bejegyzés így szólt: "Tájékoztatunk benneteket, hogy a Kamara és az érdekképviseletek tárgyalást kezdeményeztek a taxiviteldíj-emelés tárgyában a Fővárossal. A tárgyalások sikeres lefolytatása érdekében szükségünk van a Ti véleményetekre is, ezért kérjük, vegyetek részt az alábbi szavazásban."

Itt a taxisokat arra kérték, hogy ha egyetértenek azzal, "hogy a taxi tarifa a megnövekedett költségek kompenzálása miatt emelkedjen a közeljövőben, kérjük lájkold a hírt", ha pedig nem szeretnének tarifaemelést, akkor egy dühítő emojival jelezzék.

Érdekesség, hogy a Taxisok Világa oldalnak jelenleg 568 lájkolója és 591 követője van. Budapesten - decemberi adatok szerint - 5700 taxi fut.

A fotó forrása: Napi.hu/Szabó Dániel.

 

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.04.22 06:25

Le a taxis monopóliummal, le az arrogáns, lehúzós, pénzéhes, adócsaló taxis gang-gel!

- vissza az Uber-t
- önvezető autókat mielőbb,
- car sharing: MOL limo, GreenGo
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html