Soha nem látott siker a magyar sportban

Jövő hétfőtől Babos Tímea vezeti a női teniszezők páros világranglistáját - adta hírül az MTI.
Domokos Erika, 2018. július 9. hétfő, 17:06
Fotó: MTI/EPA

A játékos honlapjának hétfői beszámolója szerint a magyar teniszsport első felnőtt világranglista-elsősége azzal vált biztossá, hogy a cseh Andrea Hlavackova - honfitársa, Barbora Strycova oldalán - kikapott a wimbledoni nyílt bajnokság nyolcaddöntőjében.

Az első helyen kiemelt Babos Tímea, Kristina Mladenovic magyar, francia duó ellenfele a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egység a hétfői nyolcaddöntőben, de a magyar játékos ennek eredményétől függetlenül az élre áll a WTA rangsorában.

A wimbledoni Grand Slam-torna előtt Babos a harmadik volt. Az már a rajt előtt eldőlt, hogy a tavaly győztes orosz Jelena Vesznyina nem maradhat előtte, mivel sérülés miatt nem indult. Az orosz Jekatyerina Makarova és a korábbi világelső tajvani Csan Latisa ugyancsak búcsúzott.

Magyar felnőtt teniszező még sosem állt az általában hetente frissülő világranglista élén, a nőknél és a férfiaknál sem.

Friss: Babos párosban negyeddöntős
Babos Tímea és társa, a francia Kristina Mladenovic negyeddöntőbe jutott hétfőn a wimbledoni teniszbajnokság női páros versenyében. Az elsőként rangsorolt duó a Kirsten Flipkens, Monica Niculescu belga, román egységet győzte le két szettben, 63 perc alatt a hétfői nyolcaddöntőben, 6:3, 6:4-re - írta az MTI.

A kép forrása: MTI/EPA/Gerry Penny.

HOZZÁSZÓLÁSOK