Akkora kárt okozott a tűz Pesten, hogy szükségszállást nyitottak a rászorulóknak

Ferencváros önkormányzata szükségszállást nyitott a kerület polgármesteri hivatalában azok számára, akik a Soroksári úti tűz miatt nem tudják megoldani lakhatásukat - írta az MTI.
Domokos Erika, 2019. augusztus 19. hétfő, 18:16
Fotó: MTI Fotó - Mihádák Zoltán

Az érintett Ipar utca 2A és 2B, valamint a Soroksári út 16 alatti házakban összesen mintegy 220 bejelentett lakót tartanak nyilván - írta a kerületi önkormányzat. A kerület vezetése minden érintettel felveszik a kapcsolatot és mindenkinek megoldják a lakhatását, elhelyezését.

A polgármester és önkormányzati képviselők is a helyszínen vannak, szendvicset, vizet osztanak.

A Soroksári út és az Ipar utca kereszteződésében lévő házban hétfő délelőtt keletkezett tűz, Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivőjének elmondása szerint 2400 négyzetméteren égett a tetőszerkezet. A tüzet körbehatárolták, a végső oltáson még dolgoznak a tűzoltók.

Este hét óra körül elfojtották a tüzet. Jelenleg az utómunkálatok zajlanak. A katasztrófavédelmi mobil labor méréseket végzett, de a környéken az egészségügyi határértéket meghaladó arányban nem mutatott ki veszélyes anyagot a levegőben - írta a katasztrófavédelem a honlapján.

HOZZÁSZÓLÁSOK