A koronavírus-járvány elleni küzdelemhez 1 millió eurót (közel 360 millió forint) adományoznak a Nyílt Társadalom Alapítványok - idézi az Index Soros György üzletember közleményét.

A világjárvány nem ismer határokat: sem országok, sem emberek között. "Mindannyian veszélyben vagyunk. Sokakat azonban különösen fenyeget a járvány: a sokszor zsúfolt idősotthonok lakóira és a hajléktalanokra gondolok, akik között sok az időskorú. Akik most elvesztik a munkájukat, a munkásszállók törékeny biztonságát, szintén a hajléktalanná válhatnak, ahol a tömeges fertőzés esélye igen magas" - írja Soros. .

A budapesti születésű üzletember szerint a városok és a helyi önkormányzatok hatalmas kihívással találják szembe magukat, amúgy is szűkös anyagi forrásokkal kell a rendkívüli helyzetben biztosítaniuk a települések működését, a szociális ellátást. "A szülővárosom lakói iránti szolidaritás jegyében az általam alapított Nyílt Társadalom Alapítványok 1 millió eurót adományoznak Budapestnek a példátlan vészhelyzetben" - írta Soros György.