Súlyos bírsággal fenyegették meg a belvárosi kutyatartókat

A közterekre kihelyezett hirdetményekben fenyegette meg a kutyatulajdonosokat nagy összegű bírsággal az V. kerületi önkormányzat.
Szabó Zsuzsanna, 2019. augusztus 24. szombat, 08:33
Fotó: Napi.hu

Áthúzott kutyát ábrázoló ragaszok jelentek meg a napokban a Belváros frekventált részein, amelyeknek a legfontosabb üzenete az, hogy tilos az ebeket az V. kerületi parkokban sétáltatni, játszóterekre, bekerített parkokba bevinni, illetve elengedni - írja a 24.hu.

A hirdetmény egy 2009-ben, Rogán Antal polgármestersége idején született önkormányzati rendeletre hivatkozik, amely szabályozta a kerületben az állattartás általános rendjét, és valóban szó szerint tartalmazza a kutyatulajdonosok szigorú megrendszabályozását. Tíz évvel ezelőtt fogadták el azt az előírást is, amely kötelezte a kutyatulajdonosokat, hogy ha az ebbel kilépnek az utcára, mindig magukkal kell vinniük az oltási könyvét is.

Az önkormányzat most ezeket a kutyabarátnak nehezen nevezhető és meglehetősen életidegen szabályokat elevenítette fel, és 50 ezer forintig terjedő bírságot ígért be a renitens ebtartóknak.

A 24.hu-nak nyilatkozó kutyások szerint hosszú évek óta senki sem zargatta őket, és a belvárosi tereken egymást jól ismerő közösségek alakulhattak ki, amelyek igyekeztek betartani és másokkal is betartatni a kutyatartás szabályait. Többük véleménye szerint betarthatatlan az előírás, vagyis hogy kizárólag a kerület távoli pontjain létrehozott zárt kutyafuttatókba vigyék az állatokat.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

antitroll, 2019.08.24 21:37

@styepanbandi100@gmail.com:
Meg a strandrol!
A hetveget a Balatonon toltom, hiaba van kitablazva... Ma is lattam a parton ebet es persze a vizben is. Szoktam szolni, kulon tanulmanyt lehetne osszerakni a valaszokbol. Kezdve a tettlegesseggel valo fenyegetessel...
Nem erti meg, hogy itt azzal nincs elintezve a dolog, hogy felszedi a szart utana, azon a hugyos es szaros fuvon emberek, gyerekek fekszenek, jatszanak.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

styepanbandi100@gmail.com, 2019.08.24 16:39

@narancsragacs: Igazad van nagyon el van szabadulva a kutyatartás szabályának be nem tartása. Igen is büntessék csak őket.MEGÉRDEMLIK.
A kutyának a kertes házban, és a tanyán a helye. Én az összes kutyát,macskát,madarakat,még a csótányt is kitiltanám a panelból.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

narancsragacs, 2019.08.24 09:56

Kutyát ott kell tartani ahová az való. Ideje lenne az utcákon parkokban kutyát szartó hugyoztató gazdikat helyre rakni. Aki kedvtelésből tart kutyát az ne vegye el mások kedvét azzal hogy másokat zavarva hódol kedvtelésének. A múltkor az élelmiszer boltból kellett kizavarjam egyik barmot mert a picsanyalót a ruhája alá csempészve ment be és míg kotorászott a mélyhűtőben a dög nyála csepegett be mirelitek közé.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html