Bérmelést ígér Palkovics

Gőzerővel nekilát a kormány a szakképzés 4.0 koncepció megvalósításának, a változás egyik kulcs a szakképzésben részt vevő tanárok fizetésének jelentős emelése.
Komócsin Sándor, 2019. március 18. hétfő, 09:01
Fotó: Shutterstock

A kormány már rábólintott a szakképzési rendszer átalakításra, Palkovics László innovációs és technológiai miniszter a Világgazdaságnak azt mondta, április elejéig kaptak határidőt a pluszforrásokat igénylő bérezési rendszer intézkedési tervének kidolgozására.

Az addig elkészülő koncepció alapján a tavaszi és az őszi időszakban a parlamentben a törvényi hátteret is megteremtik a szakképzés 4.0 koncepcióhoz. A szakképző intézményekben a szaktanárok hiánya a legnagyobb probléma, ezért a felsőoktatásban is változtatni kell

Az informatikusokat, mérnököket, vegyészeket és az agrárszakembereket jól megfizetik. Ha a szakiskolák nem tudják ugyanezeket a feltételeket biztosítani, nem lehet elvárni, hogy továbbadják a tudásukat a diákoknak. Ezért olyan bérrendszert kell létrehozni, amilyen az iparra is jellemző.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

rigolya, 2019.03.18 12:26

Már ha csak visszaállítják a 2011 évi CXC. törvény előírásait, amit elfogadtak anno karácsony előtt...

MÁR AZ MAJDNEM 50%-OS BÉREMELÉS LENNE!
ENNYIVEL KAPNAK KEVESEBBET A TANÁROK, MINT AHOGY A TÖRVÉNYBEN AKKOR ELFOGADTÁK!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html