Szép-kártya: meghosszabbítják a mentességet

Ismételten meghosszabbodhat, 2021. június 30-ig a Széchenyi Pihenő Kártyára (Szép-kártya) utalt összeg szociálishozzájárulásiadó-mentessége - az erről szóló módosítást az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága csütörtökön fogadta el.
Csernátony Csaba, 2020. október 22. csütörtök, 10:41
Fotó: Napi.hu

Eredetileg az idén, június végéig a Szép-kártyákra érkező összegek után a munkavállalónak csak a 15 százalékos személyi jövedelemadót kellett megfizetnie, az akkor még 17,5 százalékos, időközben 15,5 százalékra csökkenő szociális hozzájárulási adót viszont nem. Később ez kitolódott az év végéig, a mostani változtatás pedig további fél évre biztosítja a kedvezőbb adózást - írja az MTI.

Ugyancsak eddig a határidőig megmarad a magasabb keretösszeg is, vagyis a Szép-kártya szálláshely alszámlájára 400 ezer forint, a vendéglátás "zsebbe" 265 ezer forint, szabadidős felhasználásra 135 ezer forint utalható béren kívüli juttatásként.

Egy másik módosítás értelmében az operatív törzs jogosult dönteni az egészségügyi dolgozók több megyét érintő kirendeléséről. Az operatív törzs döntése ellen közigazgatási perben nincs helye azonnali jogvédelemnek. A bíróság a döntést helybenhagyhatja, vagy az ítélet meghozatalának időpontjára tekintettel hatályon kívül helyezheti. A vonatkozó törvény egészségügyi válsághelyzetben teszi lehetővé az egészségügyi dolgozók kirendelését más intézménybe.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

hanseatik, 2020.10.26 11:53

Kimondottan álságos az, amit a kormányzat a kafetéria rendszerrel művelt. A korábban adható lehetőségeket gyakorlatilag kinyírta, holott azok közt sok olyan volt, ami fontosabb lehet, mint az általa most egyedül preferált vendéglátási terület. Akár csak a hitel törlesztés, akár az albérleti hozzájárulás, olyan lehetőség volt, ami előrébb való egy család életében, mint, hogy mindenáron a vendéglátásban költekezünk. Persze érthető, hogy a holdudvara által megszerzett vendéglátási bizniszbe kell irányítani egy jelentős összeget, ezáltal biztosítva a profitját az ágazatnak. Ja, persze maradt még a sport rendezvényke látogathatósága, de azt meg jól tudjuk, hogy a ?fővezér? mennyire a szívén viseli, a "népnemzetisportállami" álmát. A sportra simán költhetek, de ha a nyugdíj, vagy egészségpénztáramba szeretnék tenni, azt zsírosan megadóztatja, miközben állandóan az öngondoskodásról dumálna.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html