Csúszik a szupertaffipax telepítése a veszélyes útszakaszon (frissített)

Hiába ígérte be a XIII. kerületi önkormányzat, mégsem készült el 2019-re az a traffipax-kapu, amely a Váci úti gyorsulási versenyek megakadályozását lenne hivatott elérni, a telepítés egy évet is csúszhat - írja a 444 egy Facebook-hozzászólás alapján, amelynek írója állítólag az önkormányzattól kapott tájékoztatást. Az önkormányzat lapunkkal ugyanakkor azt közölte, hogy nem ők a felelősek a késedelemért, a pénzt ugyanis átutalták a fővárosnak.
Szász Péter, 2020. január 10. péntek, 09:18
Fotó: Shutterstock

A kaput a XIII. kerületi Váci útra tervezték, miután rendszeresek arrafelé az illegális gyorsulási versenyek és mind itt, mind pedig az út IV. kerületi szakaszán évente több halálos baleset történik - idézi a 444 a posztot.

Budapest egyik legfontosabb tranzitfolyósának számító úton 70 kilométer per óra a megengedett legnagyobb sebesség.

A poszt írója szerint tavaly augusztusban olyan is előfordult, hogy miközben rendőrök illegális gyorshajtók kiszűrésére akcióztak a Váci út XIII. kerületi részén, onnan néhány kilométerre, a IV. kerületi szakaszon egy 18 éves sofőr és vele utazó 21 éves barátja halt meg, amikor oszlopnak rohantak autójukkal.

A XIII. kerületi önkormányzat közlése szerint ők azt vállalták, hogy saját forrásból 73,6 millió forintot biztosítanak a Fővárosi Önkormányzat részére. Ezt a pénzt át is utalták. A beruházásért a Fővárosi Rendészeti Igazgatóság felelős, így azért is, hogy a beruházás még nem készült el - hívják fel a figyelmet.

HOZZÁSZÓLÁSOK