Tarlós István behódolt a népakaratnak

A jövő évben utólag megoldják a 3-as metró légkondicionálását; lesz rá fedezet, ugyanis a 2006 előtti Alstom-szerződésekből mintegy 36 milliárd forintot pereltek vissza - közölte Tarlós István harmadik ciklusára készülő főpolgármester az M1-en.
Szász Péter, 2019. október 7. hétfő, 10:27
Fotó: MTI Fotó

Tarlós István a közeljövő tervei közül kiemelt néhány nagyobb, fővárosi koordinálású projektet, amelyeket a Fővárosi Közgyűlés, a közfejlesztési tanács és a kormány is jóváhagyott már. Ezek között szerepel a Lánchíd és környékének felújítása, a további BKV-járműcserék, a XIII. kerületi Béke téri szennyvízkiváltó komplexum megépítése, a nagyszabású kerékpáros fejlesztések, a ferihegyi gyorsforgalmi út újraépítése, az aquincumi híd komplex kiviteli szintű terveztetése és engedélyeztetése.

A főpolgármester megjegyezte azt is, hogy a Lánchíd és környéke felújításánál van egy árvita, "de ilyen volt a 3-as metró infrastrukturális felújításánál is, adogatták vissza a túlárazott ajánlatokat, aztán a végén csak a helyére került a dolog".

A kampányról szólva elmondta, hogy ő az elvégzett munkáról és a jövőbeni tervekről próbált meg beszélni, de az ellenzék részéről "mindenről szó volt, csak erről nem": Zuglót "tapintatos homályba borították", továbbá mindenféle állami kompetenciáról beszéltek, kórházakon át az oktatásig, abban az interpretációban, mintha csak Budapesten vették volna el ezeket.

Tarlós István arról is beszélt, hogy elkeserítik az utóbbi időkben napvilágra került esetek: a győri kevésbé érinti, "mert az nem Budapesten van", de a kiszivárgott hangfelvétel botránya és kispesti "történet" az egész önkormányzatiságra, sőt az egész politikai elitre vagy politikára "rettentő rossz fényt" vet az emberek előtt.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.10.07 14:46

Bruhaha ! Hányszor lehet elkölteni az un. visszaperelt pénzt ? Tarlós uraság arról miért beszél,hogy 2006-2010
között, amikor Ő a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakcióvezetője volt, szinte naponta emlegették, hogy a 4-es metrót
a Budaörsi Virágpiacig kellene építeni ! Elhalt ez az ötlet is, mint metró Káposztásmegyerig való kiépítése ! Sajnálatos,
mivel a földalatti közlekedés a legcélravezetőbb a XXI. században ! Az meg szimpla vicc,hogy a mai korban hogyan
vásárolhattak klíma nélküli metrókocsikat ! A buszok cseréje fontos,de kopogtatnak már az ajtón az elektromos
járművek ! Egyébként,ha valaki nem tudná : a 2010 óta tartó jogállamiság leépüléssel párhuzamosan, Tarlós
uraság hatáskörei jelentősen kibővültek ! A Fővárosi Tanács elnökeinek sem volt soha akkora egyszemélyi jogkörük
mint Tarlós uraságnak ! Még Demszkynek sem ! Amúgy gőzerővel építi vissza Orbán uraság a tanácskorszakot !
Egy valódi demokráciában elképzelhetetlen lenne az olyan mértékű államosítás mint ami nálunk 2010 óta lezajlott !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html