Tarlós visszadobja a drága ajánlatokat

Tarlós István főpolgármester Lánchíd felújtására érkezett túlárazott ajánlatokból nem kér.
Csernátony Csaba, 2019. szeptember 28. szombat, 13:16
Fotó: MTI Fotó / Mónus Márton

"A főpolgármester a túlárazott Lánchíd tendereket ugyanúgy visszadobja, ahogy kétszer is tette azt a 3-as metró infrastruktúra pályázataival. A Lánchíd pedig ugyanúgy megújul, ahogy felújítjuk a 3-as metrót is" - ídézi az Index a főpolgármester kommunikációs igazgatója által kiadott szombati közleményt.

A közlemény az Index szerint általánosságban fogalmaz, de amennyit a fentiekből le lehet szűrni, a főpolgármester éppen azt üzeni, ha túl van árazva az a tender, akkor nem fogadja el. Várhatóan a következő napokban derül ki, hogy a gyakorlatban mit lép majd a főpolgármester.

A BKK péntek este közölte, hogy nyolc ajánlat érkezett a Lánchíd, a Széchenyi István tér és a budai váralagút felújítására vonatkozó közbeszerzési eljárásban az ajánlattételi felhívásban előírt határidőig.

A Lánchíd és a Széchenyi István tér felújítására a Dömper Kft. 27 milliárd 998 millió forintos, az STR Mély- és Magasépítő Kft. 27 milliárd 170 millió 408 ezres, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. 25 milliárd 917 millió 856 ezres, az A-Híd Építő Zrt. pedig 24 milliárd 643 millió 130 ezer forintos ajánlatott tett.

A budai váralagút felújítására az A-Híd Építő Zrt. 11 milliárd 213 millió 583 ezer forintos, a Dömper Kft. 10 milliárd 599 milliós, a Közgép Építő- és Fémszerkezetgyártó Zrt. 9 milliárd 901 millió 301 ezer forintos ajánlatott tett, míg a STR Mély- és Magasépítő Kft. 11 milliárd 21 millió 963 ezer forintért végezné el a munkát.

 

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

sziddha, 2019.09.28 16:38

Bruhaha ! Éljen a kampány és a jóságos ,igazságos Tarlós uraság ! Várhatott volna még 10 napot, a választás elé
időzítve meséjét, amit egyébként már hetekkel ezelőtt közzé tehetett volna ! Azoknak akik nem tudnák :
Tarlós uraságnak ma sokkal nagyobb egyszemélyi hatalma van mint 1990 előtt, a Fővárosi Tanács elnökeinek ! TÉNY !
Demszky csak álmodhatott ilyen nagy egyszemélyi hatáskörről ! A Demszky korszakban a Fővárosi Közgyűlés és
annak a szakbizottságai döntöttek ,pl. intézmények és cégek vezetőinek a sorsáról ! Tarlós uraság egymaga dönt !
A 3-as metróval kapcsolatosan Tarlósnak inkább hallgatnia kellene ! Drágák is klima nélküliek az orosz metró kocsik, amelyek évtizedekig a nyakunkon lesznek ! Miért nem arról szónokol Tarlós uraság,hogy mikor építik meg a
budaörsi virágpiacig a 4-es metrót ?! 2006-2010 között, Tarlós uraság a Fővárosi Közgyűlés Fidesz frakció vezetője
volt ! Ekkor párttársaival szinte naponta hangoztatták,hogy milyen fontos lenne a virágpiaci végállomás !
Ebben igazuk volt, de 2010 óta , hallgatnak mint ... a fűben, ez ügyben ! Hitelesség ?!
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

matura, 2019.09.28 15:56

kampányfogás, , hogy is volt az uj áráért orosz metrofelujítással? klíma nélkül? mert moszkvában nincs meleg? most már árérzékeny tíz évig nem? önkormányzatok, kórházak , iskolák mehetnek a viktorhoz? jobban jár, ha nyugdíjba megy, a sok szennyet , amit viktor rákent legalább nyugdíjban nyalogathatja békében.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

DrNemoda, 2019.09.28 13:29

Csak azt nem teszi hozzá, hogy a túlárazást maga viktor minősítí majd. Az olcsóbbakat ki kell zárni, a drágábbakat meg (azokat is mi készítettük) el kell hajtani. A sajtó nagy nyilvánossága előtt ! Ez a játék megy immár 9 éve (előtte is volt, de ebben a kategóriában).
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html