Tarlós berágott a Red Bull Air Race-re

A főpolgármester elnézést kér a budapestiektől a hétvégi műrepülőverseny okozta kellemetlenségek miatt és bejelentette, amíg ő a főpolgármester, ilyen formában többé nem verseny a belvárosban.
Dzindzisz Sztefan, 2018. június 25. hétfő, 09:16
Fotó: Napi.hu

Ami Budapesten történik a főpolgármestersége alatt, azért neki kell vállalnia a felelősséget - mondta Tarlós István az M1-en hétfő reggel.

Szerinte "elég botrány és zűrzavar" volt az elmúlt napokban a fővárosban a műrepülőverseny miatt, a zajszennyezés és a közlekedési változások okán, ezért elnézést kér a fővárosiaktól. Leszögezte: amíg ő a főpolgármester, addig "ilyen botrányos zűrzavar nem fordulhat elő a városban".

Olyan sok panasz érkezett a zajra, és a szervezők olyan nagy közterületet foglaltak el hosszú időre, hogy "akármilyen sikeres ez a rendezvény, ilyet nem lehet a budapestiekkel csinálni" - írja az MTI.

Viszont ez még nem jelenti azt, hogy többé nem rendezik meg a Red Bull Air Race-t a magyar fővárosban, - ahogy arra a Mérce.hu rámutatott cikkében - a főpolgármester direkt úgy fogalmazott, hogy ebben a formában nem rendezik meg a versenyt.

"Hát nézze, hogy én mit gondolok a Red Bullról, és ilyen hosszú időre ilyen közterület elfoglaltak, a közlekedésszervezésben is ekkora zűrzavar keletkezzék, ezt magamhoz fogom vonni a jövőben és ez ilyen formában nem történhet meg többet" - mondta a polgármester.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

na4, 2018.06.25 15:41

Ostobák. Ez egy nagyon népszerű esemény, és világhírnevet hoz Budapestnek. Egy egyszerű sztrájk felvonulás, vagy futóverseny ennél sokkal nagyobb káoszt okozhat. Sok budapestinek pedig nagy örömet okozott, hogy élőben nézhettek egy ilyen érdekes, látványos eseményt. Mégis mivel rendezzenek ilyet? Vitorlázó repülőgéppekkel? Engem egyáltalán nem zavart, pedig a közlekedésben itt-ott kerülnöm kellett.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

europeer, 2018.06.25 09:56

Nem értem, mivel minden évben volt ez a rendezvény, minden évben panasz is volt, és egy ideje Tarlós volt hozzá a főpolgmester.
Nem a hírek kamuk, hanem a vezetői nyilatkozatok. Majd jövőre kiderül, hogy lesz-e.
Amíg Bessenyei él, addig lesz, mert az nem hagyja abba addig amíg él. Pedig azt hazudta, hogy visszavonul, oszt mégis repül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html