Távozik Persányi Miklós

Közleményben jelentette be a Budapesti Állatkertet 21 éve irányító szakember döntését a Főpolgármesteri Hivatal - írta a hvg.hu.
Szepesi Anita, 2020. február 21. péntek, 11:21
Fotó: MTI Fotó / Balogh Zoltán

Persányi lemondásának hátterében a Biodóm körüli költségvetési vita állhat, bár ő egészségi okokra hivatkozott a portál szerint.

A jelek szerint a március 1-vel lemondó Persányi Miklós egy személyben vitte el a balhét az Pannon Park és benne a Biodóm körüli pénzügyi botrányért. Megbízott főigazgatóként a jelenlegi operatív igazgató válthatja.

Persányi a portál szerint azzal indokolta a lépést, hogy hetvenedik évébe lépve az utóbbi hónapokban a munkájában jelentkező rendkívüli terhelés az egészségét is próbára tette.

A következő időszakban még tovább növekvő feladatokat felmérve, és tapasztalva a szervezetemet érő negatív hatásokat, magasabb vezetői feladatamtól visszavonulok" - írta Karácsony Gergely főpolgármesternek címzett levelében.

Karácsony Gergely főpolgármester elfogadta a lemondást, egyúttal azt javasolja a Fővárosi Közgyűlésnek, hogy a főigazgatói teendőkkel 2020. március elsejével Szabó Roland agrármérnököt, az intézmény operatív igazgatóját, a főigazgató általános helyettesét bízza meg.

A Fővárosi Közgyűlés legközelebb jövő szerdán ülésezik, ekkor dönthetnek a megbízott főigazgató személyéről, Persányi Miklós utódját nyílt pályázaton választják majd ki.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Sancho12, 2020.02.21 14:43

@Fricibacsi3:Öreg 10 éve ti vagytok hatalmon,mind a ti saratok.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

Fricibacsi3, 2020.02.21 14:14

Biódomos SZDSZ-es elmenekül.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html