640 ezer forint a bruttó átlagbér a TEK-nél

A Terrorelhárítási Központ (TEK) személyi állományának átlagbére bruttó 639,8 ezer forint. Ez egyéb juttatások nélkül nettó 425 ezer forintra tehető - számolt be a közérdekű adatigénylés keretében megkapott adatokról az Alfahír.hu.
Domokos László, 2020. január 26. vasárnap, 13:51
Fotó: Napi.hu / Szabó Dániel

Eszerint a különleges feladatokat ellátó szervezet személyi állománya 1221 fő, melyből 974 fő a hivatásos szolgálati jogviszonyban álló személy.

Ezen felül a TEK az adatigénylésben nem részletezett mértékben foglalkoztat olyan személyeket, akik a rendőrségről szóló törvény értelmében nem nyilvános, például hírszerző vagy elhárító feladatokat látnak el - írta a portál.

A Terrorelhárítási Központot 2010-ben hozták létre. A Belügyminisztérium irányítása alatt álló szervezet elsődleges célja a speciális képzettséget és felszereltséget igénylő feladatok elvégzése, ilyen lehet egy terrortámadás kezelése, vagy más bűncselekmények esetében a veszélyes, felfegyverzett elkövetők elfogásában való részvétel, a rendőrség segítése.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Hali-ho, 2020.01.26 16:38

A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html