A politikus még októberben nyújtotta be indítványát az óraátállítás megszüntetéséről, ez mostanra került a bizottság elé - írta a Magyar Nemzet.

Az indoklás szerint leginkább a mezőgazdaságot segítené, ha az ország egész évben a nyári időszámításban maradna, de fontosak a tervezett intézkedés élettani hatásai is.

Elfogadtam az érvelést, egyetértek a javaslattal, és képviselőtársaimat is arra fogom biztatni, hogy szavazzák meg a javaslatot, ha a parlament elé kerül. A bizottsági tagok közül mindenki igennel voksolt, és bízom benne, hogy jövő héten az Országgyűlésben is hasonló sikert aratunk. Szerintem nincs akadálya annak, hogy megszavazzák. A párton belül támogatjuk, egyeztettünk a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal is, és úgy tudom, ők is az ügy mellé állnak - mondta a lapnak Bencsik János, a Fidesz országgyűlési képviselője, a gazdasági bizottsági tagja.

Amennyiben az Országgyűlés elfogadja az indítványt, egy-két éven belül végleg átállhatunk a nyári időszámításra - bizakodott Kepli Lajos.

A Mavir Zrt. korábbi közlése szerint az óraátállítással a magyar fogyasztók évente 4-5 milliárd forintot takaríthatnak meg áramköltségeikből.