Titokban egyezkednek a paksi bővítésről Moszkvában?

Az LMP információi szerint a jövő héten Moszkvában folytatódnak az egyeztetések a paksi bővítésről, és az MVM Paks II. Atomerőmű Fejlesztő Zrt. vezérkara titokban újabb megállapodásokat készít elő - közölte pénteken a párt társelnöke az MTI-vel.
MTI, 2014. április 11. péntek, 15:43
Fotó: Napi.hu

Szél Bernadett az LMP nevében felszólította a kormányt, hogy azonnal állítsanak le minden további egyeztetést, és az eddigi megállapodásokat hozzák nyilvánosságra. Vissza kell lépni a bővítéstől, hiszen körülötte továbbra is teljes a titkolózás, eközben pedig az Orbán-kormány partnere éppen katonákat vonultat fel az ukrán határon - jelentette ki.

A Lehet Más a Politika szerint az atomerőmű bővítése elhibázott gazdasági, energetikai, és munkahely-teremtési okból is, de különösen aggasztó, hogy az Orbán-kormány úgy folytatja az egyeztetéseket az orosz partnerrel, hogy tudomást sem vesz az ukrajnai agresszió fejleményeiről - folytatja. Külön kiemeli, hogy a párt több beadvánnyal is a bírósághoz fordult, hogy ne lehessen az ország előtt tovább titokban tartani a megállapodás részleteit.

Oroszország éppen csapatokat küld az ukrán határra, az Európa Tanács parlamenti közgyűlése pedig alig egy napja függesztette fel az ország szavazati jogát szankcióként a Krím elfoglalása miatt - emlékeztetett Szél Bernadett. Az Orbán-kormánynak ebben a helyzetben sokkal inkább Magyarország függetlenségéért kellene dolgoznia, nem pedig azon, hogy minél szorosabbra fűzze a viszonyt az Európában fokozatosan elszigetelődő, az érdekeit erőszakkal is érvényesítő hatalommal - zárta közleményét.

HOZZÁSZÓLÁSOK