Tízmilliárdokba kerül vasárnapi nyitvatartás

A boltok vasárnapi újranyitásához összességében több ezer munkavállaló felvételére és több tízmilliárd forint bérpótlék kifizetésére van szükség - nyilatkozta az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára a Világgazdaságnak
MTI-Eco, 2016. április 22. péntek, 07:42

A lap pénteki számában megjelent interjúban Vámos György elmondta: nemcsak a bérpótlék növeli a költségeket, hanem az is, hogy a szakemberhiány miatt időközben sok helyen - több nagy kereskedelmi láncnál akár több mint tíz százalékkal is - emelni kellett a fizetéseket, hogy megtartsák a munkaerőt és megőrizzék a versenyképességét.

A Világgazdaság arról is ír, hogy míg a múlt hét utolsó napján csak az üzletek 25-30 százaléka vállalta az újranyitást, addig ezen a vasárnapon már majdnem teljesen visszaáll a boltzár bevezetése előtti rend.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

BalintZ, 2016.04.22 11:13

Vámos György nyilatkozatait fenntartásokkal kell kezelni. Amikor a vasárnapi zárva tartás volt napirenden, akkor azt vizionálta, hogy 25-30 ezres elbocsájtásra számíthatnak a kereskedelemben. Most meg azt mondja, hogy munkaerőhiány alakult ki a vasárnapi zárva tartás időszaka alatt amit csak béremelésekkel lehetett orvosolni?
A vasárnapi nyitva tartás nem kötelező, tehát ha egy multinak nem éri meg nem fog nyitva tartani. Ne higgyük el azt, hogy a multi van értünk és akár veszteség árán is nyitva tart, hogy a dolgozó lakosság igényeit kiszolgálja.
A lényeg az, hogy Vámos György mindig panaszkodik, bármi is legyen a változás.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html