Tízmilliókba került a magyar szurkolói rendbontás - Csányi felháborodott

Az UEFA 85 ezer euróra, azaz közel 27 millió forintra büntette a Magyar Labdarúgó Szövetséget szurkolói rendbontások miatt. Az MLSZ elnöke, Csányi Sándort reagált a döntésre és a nemzetközi sajtóban megjelent hírekre.
Napi.hu, 2016. június 21. kedd, 16:50
Fotó: Napi.hu

"Már az Ausztria elleni mérkőzés után eljárást indított ellenünk, majd az Izland elleni meccsen történt súlyosabb rendbontásokért is fegyelmi büntetést szabott ki a nemzetközi szövetség" - közölte kedden délután a Magyar Labdarúgó Szövetség ismertetve az UEFA döntését.

Az UEFA első körben 20 ezer eurós  büntetést szabott ki a magyar szövetségre, az indoklás szerint az Ausztria elleni meccsen történ pirotechnikai eszközök használatáért jár a böntetés. Az Izland elleni meccsen történt szurkoló rendbontások - pirotechnikai eszközök használata, tárgyak bedobálása a pályára és tömegverekedés - miatt pedig további 65 ezer eurós büntetést kell fizetni. Összesen tehát 85 ezer euróra - mai árfolyamon számolva közel - 27 millió forintos bírságot kapott Magyarország, vagyis az MLSZ. A MLSZ egyúttal arra kéri a szurkolókat, hogy az újabb büntetés elkerülése érdekében az utolsó - Portugália elleni - csoportmeccsen  csak és kizárólag a sportszerűség keretein belül drukkoljanak a válogatottnak, mert egy esetleges újabb rendbontás után az UEFA visszaesőként bünteti a csapatot.

Csányi Sándor felháborodott

A büntetésről szóló döntés után szinte azonnal közleményt adott ki Csányi Sándor, az MLSZ elnöke, amelyben kiáll a magyar drukkolók mellett. "A magyar szurkolók fantasztikus hangulatot teremtettek a válogatott mindkét eddigi mérkőzésén. Míg más csapatok esetében sajnos előfordult, hogy egymást ütlegelték a Franciaországba érkezett huligánok, Bordeaux és Marseille utcáin az osztrák és az izlandi drukkerekkel együtt készültek a mérkőzésre a magyarok, mindenfajta atrocitás vagy erőszak nélkül" - áll Csányi közleményében. Az elnök egyértelművé teszi, hogy számára sem elfogadható a szurkolói rendbontás, a verekedés, bedobálás, vagy a náci szimbólumok használata, ha ilyesmi történik, jogos a nemzetközi szövetség büntetése.

"De azt felháborítónak tartom, hogy a nemzetközi sajtó egy része egy olyan - amúgy Spanyolországban élő - magyar ember fotójával ijesztgesse a világot, akinek a hírek szerint mindössze annyi a bűne, hogy izmos és rendszeresen testépítő bajnokságokat nyer. Nyomatékosan mondom: minden tisztességes magyar szurkoló mellett kiállunk, a szövetség jogi védelmét ajánlom fel azoknak, akiket bárki alaptalanul vádol meg mindannyiunk számára elfogadhatatlan szélsőséges nézetekkel és viselkedéssel" - írja Csányi.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

isabella, 2016.06.21 22:52

.......én eddig nem láttam, hogy magyar szurkolók akárkit is bántottak volna odakint.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.06.21 22:51

.........., bár kétlem, hogy ott is sikerülne kijózanodniuk, persze itt nem a magyarokról van szó.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

isabella, 2016.06.21 22:49

Ezeket a futballhuligánokat elküldeném egy hétre Aleppóba.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html