Több ezer munkahely jön létre az új börtönökben

Nyolc fegyház és börtön épül, amelyekben főleg férfiakat tartanak majd fogva. Az intézményekbe, amelyeket 2018 tavaszán adnak át, 2500 ember felvételét tervezik - mondta a Büntetés-végrehajtás Országos Parancsnoksága (BVOP) humán szolgálatának vezetője az M1 csatorna keddi műsorában.
MTI, 2016. november 15. kedd, 10:55
Fotó: Reuters

Csató Kornélia közölte: nagyon jól állnak a toborzással, több mint 3800 önéletrajzot kaptak hétfőig. Kiemelte, hogy magas az érettségivel és diplomával rendelkezők aránya: 68 százalék érettségizett és 32 százalék diplomás. Jelezte továbbá, hogy míg az előbbi csoportban a férfiak, utóbbiban a nők vannak többen. A BVOP-nál 20 százalék a női munkatársak aránya.

Mind a nyolc településen toborzóirodát hoztak létre, együttműködnek a polgármesterekkel - mondta Csató Kornélia. A jelentkezőknek egyebek mellett komoly fizikai felmérésen is át kell esniük és természetesen büntetlen előéletűnek kell lenniük. A BVOP-nál a felügyelők átlagkeresete nettó 170 ezer forint, ami az életpályamodell bevezetésének köszönhetően évről-évre nő.

Elmondta azt is: cél, hogy csökkentsék a zsúfoltságot, hiszen a büntetés-végrehajtási intézetek jelenlegi telítettsége 130 százalék, ezt szeretnék levinni 100 százalékra az új létesítményekkel. A Belügyminisztérium korábbi közlése szerint a következő években Kunmadarason ezer, Békésen, Hevesen, Kommádiban, Ózdon, Kemecsén, Csengerben és Komlón pedig ötszáz ember elhelyezésére szolgáló börtön épülhet.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Dakota Summer, 2016.11.15 14:47

@pastorius: De mi nem degenerált, melegedő hollandok vagyunk, hanem kemény balkáni gyerekek. Nekünk még van vér a pucánkban. :)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

pastorius, 2016.11.15 13:22

@mandokilaci:
nem mondod, hogy a bűnözők ott csak úgy megjavultak?
azért kicsit nézz körül a büntetőtrv-könyvükben is...nem ültetnek le mindenkit válogatás nélkül minden csip-csup, esetenként filléres üggyel
s pont azért, mert a hollandok másképpen gondolkoznak, nem akarnak erre sokat költeni...ahogy mi nyilván akarunk, mert szinte már elvárás, hogy mindenkit, aki hibázik, csukjanak be (kivéve persze a politikusokat, azok bármekkorát "hibázhatnak")
de hát a magyar nem arról híres, hogy összeköti az Á-val a B-ét (ok-okozat)
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

mandokilaci, 2016.11.15 12:14

Talán még több munkahely lenne ,ha a rabok fizetnék a szállás ,étkezés ,orvosi ellátás és az őrök fizetését is !Mert ez így az adófizetők pénzén eltartott ingyenélők + a most felvenni szándékozott börtönőrök fizetését is a MAGYAR ADÓFIZETŐK ÁLLJÁK !Hollandia mióta bevezette a napi 17 ? t kell fizetni a rabnak + a perköltségeket is ráverték 8 börtönt BEZÁRT !Kapitó bezárt !
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html