Több milliárdos beruházást támogat Székelyföldön a magyar kormány

A magyar állam négymilliárd forintos támogatásával épül kulturális központ a székelyföldi Sepsiszentgyörgyön - írta pénteki számában a Háromszék és a Krónika napilap Antal Árpád polgármester előző napi bejelentésére hivatkozva.
Szabó Zsuzsanna, 2018. március 30. péntek, 10:46
Fotó: Reuters

A polgármester szerint a magyar kormány szerdán döntött a sepsiszentgyörgyi központ felépítésének támogatásáról. A három év alatt felépülő épületegyüttesbe a Tamási Áron Színház, a Bod Péter megyei könyvtár és az Erdélyi Művészeti Központ költözhet majd be.

Antal Árpád elmondta: a művészeti komplexum a 21. századnak megfelelő körülményeket teremt a három intézmény számára, és a városkép szempontjából is jelentős változást hoz. Egy olyan területre építik ugyanis fel, ahol most a helyi tömegközlekedési vállalat garázsai állnak.

A polgármester hozzátette: a budapesti támogatás keretösszeg, pontos költségekkel egyelőre nem lehet számolni, mert a tervek nem készültek még el.
A magyar kormány három év alatt folyósítja a támogatást, és az építkezés várhatóan jövő tavasszal kezdődhet el.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

matura, 2018.03.30 11:45

Román kormány dörzsöli a kezét, ellenségétől nemcsak erdélyt, nagy pénzeket is szerez, amit különben neki kellene finanszírozni. Egyébként ceausescunak köszönhetően a románoknak kis államadósságuk van, nem ugy mint nekünk, úgyhogy rövidesen a hátukat nézhetjük a vejem országából.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html

granatvirag, 2018.03.30 11:39

buknia kell a hazaáruló maffia fidessnek
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html