Több száz taxis engedélyét vonatta vissza a BKK

Az új taxirendelet szeptember elsejei életbe lépése óta több száz taxi- és droszthasználati engedélyt vonatott vissza a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szabálysértések miatt.
MTI, 2014. április 18. péntek, 13:50
Fotó: Napi.hu

A BKK közleménye szerint 364-szer kezdeményezték a hatóságoknál taxiengedély visszavonását, mert az ellenőrzött taxinak nem volt érvényes droszthasználati engedélye. A próbautazások során 585 esetben fordult elő olyan mértékű árdrágítás, a taxaméter külső befolyásolása, hamisszámla-adás, illetve a viteldíjmérő óra használata nélküli szolgáltatásvégzés, amelynek következtében a taxiállomás-használati engedélyt azonnali hatállyal felmondta a BKK.

Ezenkívül több mint 1700-szor a szolgáltató a fuvar befejeztével nem adott nyugtát vagy számlát a díj átvételéről.
A központ hét hónap alatt 3782 taxit vizsgált meg, hogy alkalmas-e taxizásra Budapesten, tíz esetben véglegesen elutasították a kérelmet, emellett 6579 próbautazásos taxiellenőrzést is elvégeztek.

A Fővárosi Önkormányzat új taxirendelete tavaly szeptemberben lépett életbe, azóta fix viteldíjjal fuvaroznak a szolgáltatók, a járműveknek pedig a taxiengedély megújításával egységesen sárga színűnek kell lenniük.

HOZZÁSZÓLÁSOK