Történelmet írt a Jaguar

Története során először lépte át a félmilliós számot a Jaguar Land Rover (JLR) által eladott gépkocsik száma 2015-ben, ennek ellenére az indiai Tata Motors kezében lévő brit cég profitja negyven százalékkal zuhant - írja a Portfolio.hu a Financial Times-ra hivatkozva
Napi.hu, 2016. május 30. hétfő, 20:33
Fotó: Napi.hu

A JLR éves árbevétele 22,2 milliárd fontra emelkedett azt követően, hogy 13 százalékkal nőttek az eladások és 521 571 darab autót tudott értékesíteni - olvasható a portálon.

Ennek ellenére az adózás előtti profit az egy évvel korábbi 2,6 milliárd fontról 1,56 milliárdra zuhant, ami a beszámoló szerint elsősorban az év első felében Kínában tapasztalt nehéz piaci környezetnek, a modellpaletta átalakításának és a beruházásoknak volt köszönhető.

Érdekesség, hogy tavaly már nem Kína, hanem nagy-Britannia volt a cég legnagyobb piaca, ennek ellenére a távol-keleti ország még mindig az eladások mintegy negyedét adja.

HOZZÁSZÓLÁSOK
 

Bulemia, 2016.05.30 21:27

Gyönyörűek a Range Roverek.
A hozzászólások csak a Felhasználó véleményét tükrözik. Fórum moderációs elveinket itt olvashatja: https://www.napi.hu/info/adatvedelem.html