Erre készülnek a parlamentben

Az Országgyűlés ma dönt a Magyarország biztonsági érdekeit sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatról.
Domokos László, 2018. október 2. kedd, 07:12
Fotó: Pixabay

Az ülésnap reggel 9 órakor napirend előtti felszólalásokkal indul, ezután határozathozatalokat tartanak.

Ekkor fogadhatják el a Magyarország biztonsági érdekét sértő külföldi befektetések ellenőrzéséről szóló törvényjavaslatot, amelynek zárószavazását júliusról napolták el - írta az MTI.

Az Országgyűlés törvényalkotási bizottsága a napokban úgy változtatott az előterjesztésen, hogy az csak 2019 első napján lépjen életbe az eredetileg kezdeményezett október 1-je helyett. Az indítvány a nemzetbiztonság, a közrend, gazdasági vagy közegészségügyi érdek védelmében a belügyminiszter engedélyéhez kötne egyes unión és az Európai Gazdasági Térségen kívüli befektetéseket. Engedélyköteles terület lenne például a fegyveripar, a pénzügyi szolgáltatás, az energiaipar vagy az elektronikus hírközlésről szóló törvény hatálya alá tartozó tevékenység.

A szavazásokat követően tartanak általános vitát a kormány második éghajlatváltozási stratégiájáról, amely a 2017-2030 közötti időszakról szól 2050-ig tartó kitekintéssel. Emellett terítékre kerül az Állami Számvevőszék 2017-es évről szóló beszámolója is.

Az Országgyűlés szerdán folytatja ülését.

Fotó forrása: Pixabay

HOZZÁSZÓLÁSOK